Goede vooruitzichten voor het komende seizoen

BOB Granada Mollar de Elche verwacht granaatappeloogst van 50.000 ton

Het seizoen van de granaatappelen met de beschermde oorsprongsbenaming "Granada Mollar de Elche" is officieel begonnen met de symbolische pluk van het eerste fruit door José Ribagorda, redacteur en presentator van het weekendjournaal van de Spaanse zender Telecinco.

De officiële start van het seizoen vond plaats op een teeltbedrijf in Las Bayas en werd bijgewoond door de burgemeester van Elche, Carlos González, de provincievoorzitter van Alicante, Carlos Mazón, meerdere leden van de gemeente- en provincieraad, vertegenwoordigers van verschillende verenigingen en de peetouders van voorgaande jaren, banketbakker Paco Torreblanca en chef-kok Susi Díaz.

Tijdens het evenement werden de goede vooruitzichten voor 2021/2022 op het gebied van kwaliteit en kwantiteit benadrukt.

Francisco Oliva, voorzitter van de BOB Granada Mollar de Elche, gaf aan dat er in de afgebakende zone van de BOB naar verwachting ongeveer 50.000 ton fruit zal worden geoogst. Ondanks productieverliezen door de regen tijdens de bloeiperiode is die hoeveelheid vergelijkbaar met die van andere jaren, omdat er vele jonge granaatappelbomen steeds productiever worden.

Van deze 50.000 ton mogen enkel de granaatappelen van Klasse I en Klasse Extra met het zegel van de oorsprongsbenaming worden verkocht. Er wordt een toename van gecertificeerde granaatappelen verwacht door de uitbreiding van het bij de Toezichtsraad geregistreerde areaal, de toetreding van nieuwe bedrijven tot de BOB en de goede kwaliteit van het fruit.

Qua maatvoering verwacht men iets kleiner fruit dan afgelopen jaren, maar dat heeft geen enkele invloed op de kwaliteit. De kwaliteit van het met het label op de markt gebrachte fruit wordt overigens gegarandeerd door de BOB.

Mollar de Elche
De Mollar de Elche-granaatappel vertegenwoordigt meer dan 75% van de Spaanse granaatappelopbrengst. De BOB is de belangrijkste Europese producent van granaatappelen en wat de Mollar variëteit betreft ook de grootste wereldwijd.

Het fruit wordt geoogst in de maand oktober en de afzet loopt door tot en met januari.

De smaak van Mollar de Elche is zoet, de pitjes zijn zacht en eetbaar en de kleur van de schil varieert van crème tot dieprood, afhankelijk van de blootstelling aan de zon, maar is over het algemeen niet zo rood als die van andere rassen. Mollar de Elche heeft in januari 2016 de beschermde oorsprongsbenaming gekregen die de kwaliteit van het fruit garandeert.

Voor meer informatie:
Granada Mollar de Elche
+34 633 111 228
dop@granadaselche.com
www.granadaselche.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven