Het Spaanse bedrijf voorziet ook belevingswinkels in Europa in 2022

Notenspecialist opent zijn eerste flagshipstore

Het Spaanse Calconut, een importeur en exporteur van noten zuidvruchten, zaden, peulvruchten, specerijen en superfoods, heeft zijn eerste fysieke verkooppunt ter wereld geopend in de hoofdstad van Peru. Het bedrijf, dat dit jaar ook zijn online winkel heeft gelanceerd, geeft de internationale expansie een duwtje in de rug met deze vestiging in La Rambla, een winkelcentrum in een van de hoofdstraten van Lima.

Calconut kiest voor een baanbrekend concept van een belevingswinkel die focust op gezondheid, kwaliteit, duurzaamheid en technologische innovatie, waarden die ten grondslag liggen aan het merk.

Zo worden de zeven productlijnen van nut&me (Natuurlijk, Toast, Mix, Snack, Gezonde Snack, Crème en Kids) uitgestald in een schap met een beeldscherm als achtergrond waarop een video begint te spelen wanneer de klant een artikel uit het rek haalt. Zo wordt de aankoop van een product van Calconut een ware beleving. Ook via QR-codes in het schap wordt er extra informatie geboden over elk product (voedingswaarden, ingrediënten, etc.).

De belevingswinkel is ontworpen door de Spaanse architect Manuel Clavel, die een van de meest toonaangevende internationale architectenbureaus van het moment runt, gespecialiseerd in bedrijven in de luxesector.

Calconut zal een vervolg geven aan zijn uitbreidingsplannen met de opening van meer flagshipstores in verschillende steden over de hele wereld. Het is bijvoorbeeld van plan om in 2022 ook belevingswinkels in Frankrijk en Duitsland te openen. Deze verkooppunten zullen in principe ook dienen als strategische distributiecentra, met magazijnen van waaruit bestellingen vervoerd worden naar nabijgelegen landen. Een dergelijke logistieke benadering moet zorgen voor een betere klantenservice en moet ook de verzendkosten aanzienlijk kunnen verlagen.

Calconut noteerde in 2020 een omzet van € 130 miljoen en een afzet van 27.000 ton, met export naar meer dan 65 landen.

Bron: notimerica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven