Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Citrusseizoen 21/22 belooft kleinere oogsten en hogere prijzen

Het Italiaanse citrusseizoen staat op het punt te beginnen. Maar wat kunnen we van het nieuwe jaar verwachten en wat zullen de prijzen zijn? Gianni Martucci, eigenaar van Martucci, een Apulisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking en afzet van citrus, geeft antwoord op deze vragen.

Het Lorentina-ras, foto genomen op 11 oktober 2021

“Deze laatste weken zijn intens en moeilijk voor ons. We gaan dagelijks de boomgaarden in om te rijpheid van het citrus te beoordelen en vervolgens sluiten we contracten met de telers. De teelt van clementines is met 20 tot 30% gedaald ten opzichte van normale jaren en de kleuring is met 7 tot 10 dagen vertraagd. De clementines zijn klein tot middelgroot.” 

“Gezien de kleine hoeveelheden vragen de telers zeer hoge prijzen van €0,80 tot €1,00 per kg. terwijl de handelaren zich genoodzaakt zien te prijzen te drukken, mede in het licht van wat er op de buitenlandse markten gebeurt. Anderzijds zijn er klanten, zowel Italiaanse als Europese, die dezelfde prijzen willen handhaven als in 2020: objectief gezien is dit onmogelijk, niet alleen vanwege het verwachte tekort, maar ook omdat de stijging van de grondstofprijzen zwaar op onze balans drukt.”

“Er wordt een gemiddelde stijging verwacht van €0,05 à €0,10 per kg in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Een kilo clementines zou ongeveer €0,20 per kg duurder moeten zijn in vergelijking met vorig jaar, als gevolg van zowel een lagere productie als van hogere grondstofkosten. De situatie is nog gecompliceerder voor sinaasappelen, waarvoor de opbrengsten nog lager zijn en de prijzen voor de telers variëren van €0,40 tot €0,50 per kg.”

Voor meer informatie:
Gianni Martucci
Martucci Srl 
Via Chiatona,
74016 Massafra (TA) - Italië
+39 338 2620262
martucci.export@tiscali.it
martucci.info 

Publicatiedatum: