Veel interesse voor ananas- en mangoschil- en snijmachines

In de afgelopen 3 jaar heeft zich een sterke ontwikkeling voorgedaan rond de verwerking van groenten en fruit in Midden- en Zuid-Amerika. Het Italiaanse PND, dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van machines voor het schillen en snijden van fruit, heeft in Peru 55 machines afgezet, in Mexico 45, in Costa Rica 15 en in de rest van Midden- en Zuid-Amerika ongeveer 20. Met een totaal van ongeveer 135 machines alleen al in Zuid-Amerika, is PND een grote speler geworden op het gebied van de verwerking van tropisch fruit en meer in het bijzonder van mango's en ananassen.

Gianluca Giordano, Sales Area Manager

“Het opbouwen van een vertrouwensrelatie met bedrijven die gewend zijn aan manuele arbeidsprocessen die door hooggekwalificeerd personeel worden uitgevoerd, leek een moeilijke uitdaging, maar inmiddels kunnen we zeggen dat we een efficiënt en solide verkoopnetwerk hebben opgebouwd dat bestaat uit verkoopagenten en klanten die variëren van kleine telers tot grotere spelers in de wereldexport”, zegt Gianluca Giordano. 

Dankzij de voortdurende samenwerking tussen klanten, verkoopagenten en PND-medewerkers is het bedrijf in staat zijn machines te verbeteren, aan te passen en effectief en efficiënt te maken, zodat ze voldoen aan de eisen van een steeds meer gecontroleerde en veeleisende retailmarkt. 


“Zo heeft onze mangoschiller met name in Peru en Mexico een zeer hoge productiecapaciteit bereikt en maakt hij de verwerking van deze vrucht mogelijk met een afvalpercentage van 20%, wat dicht in de buurt komt van hetzelfde resultaat dat kon worden bereikt met handmatige schillen. De klanten stellen de eenvoud van het gebruik van deze machines zeer op prijs. Ze zijn niet alleen efficiënt, maar ook goedkoop in het onderhoud en robuust, zodat ze ook jaren na het eerste gebruik nog uitstekend presteren”, zegt Giordano.

De onderneming concentreert zich momenteel ook op de verkoop van machines voor de verwerking van ananas en verwacht binnen enkele jaren complete lijnen te kunnen integreren bij de belangrijkste telers en verwerkers van ananas, met name in Costa Rica, waar veel bedrijven verouderde en ook dure machines gebruiken.

Ananas op verschillende manieren gesneden

“Onze lijn voor ananas is momenteel de meest productieve op de wereldmarkt, met een uiterst concurrerende kostprijs. De machines bieden verschillende snijmogelijkheden om te voldoen aan de eisen van de markten waarnaar dit product hoofdzakelijk wordt uitgevoerd (Japan, Verenigde Staten). Bovendien blijkt onze internationale en meertalige communicatiestrategie elke dag doeltreffender te zijn, ondersteund en bijgestaan door een bekwaam team”, besluit Giordano.

Voor meer informatie:
Gianluca Giordano
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
+39 0818509368
info@pndsrl.it 
www.pndsrl.it   

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven