Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zero-emission koeltrailers toepassen voor DFDS-vloot

Het Britse ingenieursbureau Sunswap heeft bekendgemaakt samen te gaan werken met rederij DFDS voor de implementatie van de Sunswap transportkoelunit (TRU) begin 2022, waarna waarschijnlijk een productieorder zal worden bevestigd. 

Na een succesvolle investering begin dit jaar heeft Sunswap met  stakeholders uit de sector samengewerkt om haar kostenefficiĆ«nte, zero-emissie TRU-producten op de markt te kunnen brengen. De deal met DFDS is belangrijk voor het bedrijf dat als missie heeft om de koelketen CO2-vrij te maken. 

Deze sluit aan bij de social responsibility-strategie van DFDS, die gericht is op investeringen in innovatieve, duurzame technologie die vervuiling, verspilling en geluidsoverlast tegengaan op de markten waar het bedrijf actief is. In september 2020 lanceerde DFDS een klimaatactieplan om tegen 2050 klimaatneutraal te worden. TRU's worden overal ter wereld gebruikt, met name door supermarkten en logistieke bedrijven. 

De implementatie zal bestaan uit de ingebruikname, in februari 2022, van de zero-emission Sunswap TRU door DFDS voor het wegtransport in het VK. Het demonstratiemodel zal worden gebruikt voor het transport van AGF. Op deze manier kan DFDS dit milieuvriendelijke alternatief in de praktijk testen. Na een succesvolle implementatie zal DFDS de overeengekomen pre-order waarschijnlijk bevestigen. 

Deze mijlpaal vormt de bekroning van een druk jaar voor Sunswap, waarin het bedrijf naar een groter pand verhuisde en haar team verder uitbreidde. In september werd het bedrijf bovendien uitgekozen voor het Tech Nation Zero 2.0 cohort, een groeiproject dat wordt gesteund door het ministerie van Digitalisering, Cultuur, Media en Sport. 

Sunswap-directeur Michael Lowe: "Het is geweldig om deze samenwerking met DFDS bekend te mogen maken. Zij verkennen de optimale manier om de transitie naar nul uitstoot te maken binnen hun TRU-vloot. Wij zijn blij hier deel vanuit te mogen maken." 

"Het team van Sunswap heeft dit jaar achter de schermen keihard gewerkt aan de ontwikkeling van deze unieke TRU-technologie en is samenwerkingen met grote retailers en logistieke bedrijven aangegaan. Het is prettig om te zien dat bedrijven in de sector zich in toenemende mate bewust zijn van de noodzaak de omschakeling naar milieuvriendelijker koeltransport te maken. Onze orderportefeuille raakt steeds voller en we komen graag in contact met bedrijven die op zoek zijn naar kostenefficiƫnte duurzame technologie om deze transitie te kunnen maken."

"De samenwerking met DFDS voor de implementatie van de uitstootvrije TRU, met de kans op een forse order, is dan ook een mijlpaal voor ons bedrijf. We zullen samen met de overheid en de koelsector blijven werken aan het realiseren van onze missie: het CO2-vrij maken van de koelketen."

Voor meer informatie: 
Alex Pridding
Sunswap
+44 7845 091 179
www.sunswap.co.uk 

Publicatiedatum: