"Russische Mere schrapt plan om dit jaar nieuwe winkels te openen in België"

Daling van de levensmiddelenomzet in het VK: kopers maken minder uitstapjes door brandstofzorgen
De recente crisis in de brandstofbevoorrading van de Britse tankstations heeft ertoe geleid dat het winkelend publiek de voorbije maand minder vaak naar de supermarkt is gegaan, aldus Kantar. In de 12 weken tot 3 oktober daalde de verkoop van levensmiddelen in de fysieke supermarkten met 1,2%. Ondanks de daling ligt de afzet nog steeds 8,1% hoger dan vóór Covid-19, aldus Kantar.
Bron: esmmagazine.com 

Portugal: Continente kondigt certificering aan voor groente- en fruitketen
De Portugese retailer Continente heeft aangekondigd dat zijn groente- en fruitketen GlobalGAP-certificering heeft gekregen. De supermarkt- en hypermarktketen, eigendom van retailer Sonae MC, verkreeg het GGN-zegel, een 13-cijferige code die de certificering van zijn groenten- en fruitketen valideert.
Bron: esmmagazine.com 

Everli kondigt plannen aan voor uitbreiding naar Duitsland en Roemenië
Everli, een Europese marktplaats voor online boodschappen, heeft plannen aangekondigd om begin 2022 uit te breiden naar Duitsland en Roemenië. De aankondiging volgt op de recente Serie C investeringsronde van €86 mln en een periode van snelle groei voor het bedrijf dat nu actief is in meer dan 80 steden in Italië, Polen, Tsjechië en Frankrijk.
Bron: prnewswire.com 

"Discounter Mere schrapt plan om dit jaar nieuwe winkels te openen in België"
De Russische discounter Mere zal dit jaar geen nieuwe winkels openen in België, aldus een bericht in de publicatie gondola.be, dat zich beroept op een bron dicht bij de supermarkt. In juli mei van dit jaar kondigde de discounter nog plannen aan om dit jaar 10 nieuwe vestigingen in België te openen.
Bron: esmmagazine.com 

Italië: Codè Crai Ovest investeert € 30 mln in opening 30 nieuwe winkels
De Italiaanse coöperatieve en supermarktketen Codè Crai Ovest heeft plannen aangekondigd om € 30 mln te investeren in het openen van 30 nieuwe winkels tegen begin 2022. De retailer sloot 2020 af met een omzetstijging van 25%, tot ruim € 340 mln en voorspelt voor dit jaar een extra groei van 15%, aldus persbureau Ansa.
Bron: esmmagazine.com 

België: Colruyt Group opent Fine Food Salads-station in Halle
Colruyt Group Fine Food heeft in Halle een nieuwe, toekomstgericht duurzaam station geopend voor de bewerking en verpakking van saladespreads. De nieuwe locatie van 4.200 m2 zal Fine Food in staat stellen beter in te spelen op de evoluerende behoeften van de consument en de verpakking van zijn saladespreads duurzamer te maken.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Iceland test nieuwe verpakking in poging plastic te verminderen
De diepvriessupermarktketen Iceland heeft de introductie aangekondigd van 9 nieuwe productlijnen die naar eigen zeggen plasticvrij zijn of een sterk gereduceerd plasticgehalte hebben, wat naar verluidt resulteert in een vermindering van plastic met 36,6 ton. Enkele van de nieuwe verpakkingen zijn kartonnen dozen voor diepgevroren groenten en -kruiden die in Iceland winkels worden verkocht, zoals knoflook, koriander, gember en chilipeper.
Bron: packagingeurope.com 

VK: M&S verbindt zich aan duurzame tuinbouw via 5-jarig programma
M&S zet zich in voor duurzame tuinbouw door middel van een nieuw 5-jarig samenwerkingsprogramma dat is ontworpen om haar Select Farmers te helpen weerbaar te worden tegen de grootste milieu-uitdagingen waar ze voor staan. Het programma 'Farming with Nature' biedt telers gespecialiseerde ondersteuning op het gebied van klimaatverandering, biodiversiteit, bodemgezondheid en watergebruik om hen te helpen duurzamer te worden en meetbare verbeteringen in hun bedrijf aan te brengen.
Bron: agriland.co.uk 

Zweden: ICA ziet omzet like-for-like met 0,6% stijgen in september
De Zweedse retailer ICA Gruppen heeft in september 2021 een omzetgroei van 0,6% op jaarbasis gemeld in vergelijkbare winkels. De totale omzet voor de periode bedroeg € 1 mld exclusief btw, wat neerkomt op een omzetgroei van 0,9%, merkte het bedrijf op.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven