Bretonse Sica neemt nieuw dc in gebruik

Na 10 maanden officieus in bedrijf te zijn geweest, heeft de Sica (de Société d’intérêt collectif agricole, de Franse Vereniging van Gemeenschappelijk Landbouwbelang) van Saint-Pol-de-Léon het Vilar-Gren-platform op zaterdag 9 oktober officieel in gebruik genomen. Meer dan 1.600 mensen zullen ermee gaan werken. Deze gebeurtenis viel samen met het 60-jarig bestaan ​​van de coöperatie.

Afgelopen januari is de landbouwcoöperatie bestaande uit meer dan 800 telers gestart met het in gebruik nemen van dit platform dat de partijen, de bereiding en de verzending van verse groenten centraliseert. "Het platform verzamelt 80% van de opbrengsten van de telers", legt voorzitter van Sica Marc Keranguéven uit, die de centrale rol van het platform voor de aantrekkingskracht en het concurrentievermogen van het groenteteeltgebied van Bretagne benadrukte.

“Tijden veranderen, markten veranderen, consumptiepatronen veranderen. Wat echter niet verandert, zijn onze geest, onze waarden en ons vermogen om te innoveren, onszelf uit te dagen en ons aan te passen, zoals we dat eigenlijk al 60 jaar doen.”

Besparingen, minder vervuiling en logistieke optimalisatie. “Vroeger hadden we twintig platformen in Frankrijk. Nu hebben we er slechts 1. De telers blijven leveren, maar we hebben nu 1 platform waar alles wordt verzameld. Voor zowel onze telers als onze klanten is het proces eenvoudiger geworden: hoeveel producten ze ook hebben, er is genoeg beschikbaar op de coöperatie.”

“Momenteel besparen we 47% op vrachtwagens. Onze consumenten bevinden zich voornamelijk in Duitsland. We hebben daardoor te maken met logistieke beperkingen, vandaar de oprichting van dit nieuwe platform.”

“We zien duidelijk dat er Europese (goederen)corridors zijn, maar daar zijn we volledig van uitgesloten. We moeten dus de middelen inzetten om dat te voorkomen.”

Meer informatie: 
sicastpol.fr

Foto: LinkedIn SICA St Pol de Léon 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven