Turkse granaatappelen kunnen rekenen op stevige vraag

Het Turkse granaatappelseizoen is weer onderweg en deze week begint een exporteur met de oogst van het Wonderful ras. De vraag lijkt stevig te zijn, maar de opbrengst hinkt wat achterop vanwege slechte weersomstandigheden.

De oogst van de Turkse Wonderful granaatappelen gaat deze week van start, zegt Yigit Gokyigit, verantwoordelijke Verkoop bij Alanar. "Deze week begint ons seizoen, want nu beginnen we met de oogst van de Wonderful granaatappelen in onze eigen boomgaarden in Manisa en Antalya."

Gokyigit vertelt dat de opbrengst dit jaar iets lager zal uitvallen. "We zien weer een goede vraag van onze vaste klanten waar we al jaren mee samenwerken. Daarnaast zijn er ook importeurs voor ons nieuwe markten, namelijk Oost-Europa en het Midden-Oosten, geïnteresseerd in de granaatappelen van Alanar. De oogst zal dit jaar evenwel lager zijn dan het gemiddelde van voorgaande jaren en dat komt doordat slechte weersomstandigheden hun invloed hebben gehad op de gewassen."

"Alanar heeft partners over de hele wereld voor de afzet van haar granaatappelen. We exporteren ons fruit naar grote supermarktketens in landen over de hele wereld, zoals Duitsland, Zweden, Canada en Singapore. We bieden een breed scala aan maten aan, geheel naar wens van de klant. Zo kunnen we granaatappelen van 250 gram tot 1 kg aanbieden, alle uit onze eigen boomgaarden", besluit Gokyigit.

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
+90 549 804 87 56
yigit.gokyigit@alanar.com.tr   
www.alanar.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven