Lamb Weston publiceert resultaten eerste kwartaal 2021

Lamb Weston heeft onlangs haar resultaten over het eerste kwartaal van 2021 gepubliceerd. 

"Onze eerstekwartaalomzet weerspiegelt het aanhoudende herstel binnen de categorie diepgevroren aardappelproducten, waarbij de  Noord-Amerikaanse vraag bijna terug is op het niveau van voor de pandemie en de afzet binnen de horeca en foodservice verbetert," aldus Tom Werner, bestuursvoorzitter en CEO. 

“De impact van de extreme zomerhitte heeft echter zijn weerslag gehad op aardappeloogsten in Pacific Northwest. In combinatie met de operationele uitdagingen in de sector, waaronder de hoge input- en transportkosten, de beschikbaarheid van arbeid en verstoringen van de toeleveringsketen, zal dit later dit jaar tot hogere kosten leiden en onze opbrengsten onder druk zetten. We verwachten dan ook dat onze brutowinstmarges in 2022 onder het niveau van voor de pandemie zullen blijven."

"Ons ervaren team onderneemt gerichte acties om de gevolgen van deze uitdagingen te verminderen, met name door middel van prijsverhogingen ter compensatie om de stijgende prijzen van grondstoffen te compenseren, herstructurering van het vervoersbeleid, het aanpassen van productieschema's, het opstellen van nieuw beleid om personeel aan te trekken en te behouden en het rationaliseren van ons productportfolio. We verwachten dat de focus van ons team om deze problemen op te lossen net als onze investeringen in productiviteit en technologie bij zullen dragen aan winstgevende groei en waardecreatie voor onze stakeholders op de langere termijn." Vooruitzichten fiscaal jaar 2022
Het bedrijf verwacht dat de netto-omzet in 2022 boven de onder-  of middengrens van haar langetermijndoelstelling zal liggen. Het bedrijf blijft ervan uitgaan dat de groei van de netto-omzet in het tweede kwartaal van 2022 met name aangejaagd zal worden door volumegroei, waarin het aanhoudende herstel van de vraag naar diepgevroren aardappelproducten tot uitdrukking komt. De verwachting is dat de groei van de netto-omzet in de tweede helft van 2022 een evenwichtiger beeld zal geven ten aanzien van prijs/mix aangezien de recente prijsverhogingen geheel doorgevoerd zijn op de markt. 

Het bedrijf verwacht dat de netto-inkomsten en aangepaste EBITDA, inclusief niet-geconsolideerde joint ventures gedurende de rest van het fiscale jaar 2022 onder druk zullen staan aangezien er sprake is van forse inflatie van prijzen van productiemiddelen, verpakkings-materialen en transport ten opzichte van 2021, evenals van operationele uitdagingen, waaronder de beschikbaarheid van arbeid en verstoring van de toeleveringsketen, nu de economie herstelt van de gevolgen van de pandemie. Daarnaast verwacht het bedrijf dat de kiloprijs van aardappelen in de loop van het jaar zal stijgen als gevolg van de extreme hitte in de zomermaanden in teeltgebieden in Pacific Northwest. De bruto-winstmarges zullen in het fiscale jaar 2022 daarom naar verwachting onder het niveau van voor de pandemie blijven. 

Klik hier voor het hele persbericht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven