Goede vooruitzichten voor Zimbabwaanse avocado-export

De Covid-19-pandemie heeft wereldwijd zijn weerslag gehad op consumenten en bedrijven. Zelfs de meer robuuste economieën ondervonden de negatieve effecten van de ingrijpende maatregelen die werden ingevoerd. De export is één van de sectoren die het hardst werden geraakt omdat de vraag vanwege de vele beperkingen fors daalde. 

Avocado's behoren echter tot de exportproducten die tijdens de pandemie als winnaar uit de bus kwamen. Met name in ontwikkelde economieën nam het gezondheidsbewustzijn toe en gingen mensen op zoek naar gezonde voedingsmiddelen om hun afweer tegen Covid-19 te versterken. Daarnaast is de avocado een goed alternatief voor vegetariërs of mensen die geen zuivel gebruiken.

Als gevolg hiervan is de vraag naar avocado's fors toegenomen, waardoor er nieuwe marktkansen voor Zimbabwaanse telers ontstonden. Het gevarieerde gebruik van avocado's, in bijvoorbeeld voedingsmiddelen of cosmetica, draagt eveneens bij aan de groeiende vraag. De grootste avocado-importeurs van dit moment zijn: de Verenigde Staten (€2,2 mld), Nederland (€890 mln), Frankrijk (8,5 mln), Spanje (€275 mln), Duitsland (€321 mln) en het Verenigd Koninkrijk (€299 mln). 

Lokale telers kunnen gebruikmaken van de bestaande kanalen om nog meer avocado's naar deze markten te verladen. Een aantal  veelbelovende markten voor Zimbabwaanse avocado's zijn Noorwegen, Portugal, België, Polen en Spanje. 

Bron: sundaymail.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven