Piet Hoek, Hars & Hagebauer:

"Pomelomarkt hotter dan hot"

Tholen - Het bericht eind vorige week dat de prijs van de Chinese pomelo's aan het dalen is, deed Piet Hoek van Hars&Hagebauer even met zijn ogen knipperen. "Wij zien het tegenovergestelde. Extreem hoge inkoopprijzen, met name veroorzaakt door de absurd gestegen zeevrachttarieven. Desondanks blijft de afzet goed doorlopen. Vanuit heel Europa is de vraag enorm."

"Alles is te verklaren door de hoge zeevrachtprijzen. De vrachtkosten voor een container liggen rond de 13.000 dollar. Hierdoor zijn veel importeurs dit seizoen niet in deze import gestapt. Ze wagen zich er niet aan omdat de risico's te groot zijn. De afgelopen jaren was het nou niet zo'n “big business” in de pomelo's. Wij zijn er wel in gestapt en dat loopt tot grote tevredenheid."

"Verkoopprijzen liggen op een niveau rond de 17,50 euro voor de witte en 19,50 euro voor de rode pomelo's. Alleen is het plannen momenteel een drama. Sommige containers zijn vier weken onderweg, andere wel zeven. De pomelo's kunnen daar wel tegen, maar programma's afspreken is natuurlijk een drama", vervolgt Piet. "Gelukkig zijn nu de tarieven voor de zeevracht tot 1 februari bevroren, dat geeft wel een beetje rust. Maar tot die tijd zie ik de marktprijzen stabiel op een hoog niveau. De beschikbaarheid van pomelo zal heel beperkt blijven."

Voor meer informatie:
Piet Hoek
Hars & Hagebauer BV
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
+31 (0)6 3008 5116
trade@harshagebauer.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven