Sealink Antwerp plant lijndienst voor groenten van Almería naar Portsmouth

Jesús Caicedo, voorzitter van de Havenautoriteit van Almería (APA), heeft op Fruit Attraction een werkvergadering gehouden met vertegenwoordigers van de Zuid-Spaanse logistiek dienstverlener J. Ronco y Cía (Daniel Sánchez en Gilles Percelay) en van het douane-agentschap Portico van de haven van Portsmouth (manager Daphne Comber en commercieel manager Matt Green).

De voorzitter van APA had ook een ontmoeting met Carlos del Amo, van Grupo López, en met José Antonio Sánchez, van het transportbedrijf J. Carrión.

Tijdens de bijeenkomst, die Jesús Caicedo als zeer positief beschouwde, werd gesproken over de lijndienst die de Belgische rederij Sealink Antwerp wil opzetten tussen de haven van Almería en de havens van Portsmouth en Zeebrugge. Met deze wekelijkse maritieme dienst over korte afstand is de rederij van plan om groenten en fruit van Almería naar Engeland te verschepen met een schip met een capaciteit van 280 opleggers zonder chauffeur. Op de terugreis naar Almería zal het schip aanmeren in Zeebrugge om goederen uit Centraal-Europa op te halen en te verdelen in Zuid-Spanje en Marokko.

Sealink Antwerp wou met de dienst van start gaan aan het begin van het Spaanse groente- en fruitseizoen, maar het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk gooit die plannen nu overhoop. Voor de distributie van bederfelijke producten die in Portsmouth aankomen in opleggers zijn er immers chauffeurs nodig die tegenwoordig niet gemakkelijk te vinden zijn in het VK.

Toch vertrouwen alle geïnteresseerde partijen erop dat het chauffeurstekort in het VK zal worden opgelost en dat het project binnenkort werkelijkheid kan worden. "Het wordt een economisch rendabele dienst die ook op logistiek en ecologisch vlak zijn waarde zal bewijzen en die complementair zal zijn met het transport over land", vertelde Jesús Caicedo, die ook zei dat er grote belangstelling bestaat vanuit de logistieke sector om het project tot een goed einde te brengen.

Bron: diarioelcanal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven