Llusar en Naranjas Torres bundelen krachten

Llusar, een bedrijf gespecialiseerd in premium citrus, en Naranjas Torres, een teler van citrus van hoogwaardige kwaliteit, hebben een overeenkomst bereikt om te fuseren en zo de grootste Spaanse groep van premium citrus te creëren, met een gezamenlijke omzet van meer dan € 130 miljoen.

In een persbericht laten beide bedrijven weten dat het samengaan zal resulteren in een marktvolume van ongeveer 100.000 ton fruit per jaar dat verwerkt wordt in pakstations met meer dan 45.000 m² in Almenara en Chilches, in de provincie Castellón.

Beide bedrijven blijven onafhankelijk opereren, maar zullen profiteren van de synergieën die de samenwerking genereert, met name op logistiek gebied, maar ook in de verwerkingsfaciliteiten.

De hoofdactiviteit van Llusar is de export van premium mandarijnen (85% van de inkomsten van Llusar is afkomstig van export). Naranjas Torres richt zich voornamelijk op de afzet van citrus onder premiummerken in Spanje, zowel van sinaasappelen (aandeel van 66%) als mandarijnen (33%).

Bovendien zal de alliantie beide bedrijven in staat stellen om enkele van de belangrijkste uitdagingen binnen de sector het hoofd te bieden, want om te kunnen investeren in de teelt van hoogwaardige rassen of in technologie voor productieprocessen en innovaties om met een onderscheidend product de internationale markten te betreden, is een grotere omvang van de bedrijfsstructuren vereist.

Deze operatie maakt deel uit van het plan van Llusar om zich sterker te positioneren op de nationale en internationale markt en om te blijven groeien in het biologische en conventionele segment, waarmee begin 2021 een begin werd gemaakt met de toetreding van MCH Private Equity en SanLucar Fruit tot zijn aandeelhoudersstructuur.

Llusar werd bij de operatie bijgestaan door Norgestión (op het gebied van M&A), Anaford (verantwoordelijk voor de juridische, fiscale en HR-kant van de overname) en Deloitte (verantwoordelijk voor het due diligence-onderzoek i.v.m. het financiële aspect). Aan de verkoopkant werd Naranjas Torres bijgestaan door Martí Solá (op het gebied van M&A en op juridisch vlak) en Quáter (juridische kwesties).

Bron: valenciaplaza.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven