Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer:

"Kooloogst in volle gang in het Rijnland'

Volgens het Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer (Bonn) is de kooloogst in het Rijnland momenteel in volle gang.

Foto: Sabine Weis

De Rijnlanders gebruiken het woord "Kappes" om vooral witte en rode kool aan te duiden. Witte kool wordt geteeld op een areaal van meer dan 850 ha en rode kool op meer dan 500 ha. De oogst van een groot deel van dit gebied wordt gebruikt voor de verwerking tot zuurkool, koolsla of rode kool in potten of foliezakken. Maar ook voor de versmarkt wordt op grote oppervlakten geteeld. "Kappes" speelt dus een belangrijke rol in het Rijnland.

Witte kool en zuurkool zijn in het bijzonder aan te bevelen in de herfst- en wintermaanden. Ze bevatten veel vitamine C, vitamine B en K, alsmede de mineralen kalium, calcium en ijzer, en ook een hoog gehalte aan voedingsvezels. Het gehalte aan vitaminen en mineralen versterkt het immuunsysteem en beschermt zo tegen verkoudheid.

Publicatiedatum: