Aardappelrooi-event LTO-Noord

Zaterdag 2 oktober organiseerde LTO Noord afdeling Hollands Kroon voor de zevende keer een aardappelrooi-evenement. Zij noemen dit het Frietrooien-evenement. Ruim 350 deelnemers hebben deze dag met elkaar aardappelen gerooid. Ook werden er allerlei activiteiten georganiseerd. Er was een modder-op-de-weg-skelterplein en er kon een quiz worden gespeeld om een slipcursus te winnen, die overigens nog te steeds te winnen is.


Foto: door Marbel de Graaf van Leven van de Wind 

Toon begrip, raak niet in de slip
Op het modder-op-de-weg-skelterplein, een soort mini-verkeersplein konden kinderen tussen de trekkers en machines volop skelteren, fietsen en trekker rijden. Dit plein was er vanwege de campagne 'Toon Begrip, raak niet in de slip'. Deze campagne wijst chauffeurs op mogelijk slipgevaar tijdens de oogstperiode. Het maakt weggebruikers ook bewust van hun rijgedrag. Deze campagne is een idee van gemeente Hollands Kroon, Veilig Verkeer Nederland, afdeling Wieringerland, LTO Noord en Cumela.

Slipcursus winnen
Voor de volwassenen was er een mogelijkheid om een slipcursus te winnen door deel te nemen aan de “Toon begrip, raak niet in de slip” quiz. Ook nu nog is er nog kans om te winnen door de quiz te spelen op deze website. Deelnemen kan tot zondag 10 oktober. Onder de goede inzendingen wordt de slipcursus verloot.

Waarom deze dag?
De akkerbouwers zijn ontzettend trots op hun beroep. Daarom nodigden ze kinderen tot 12 jaar uit om gezellig aardappels te komen rooien. De emmers gerooide aardappelen mochten de kinderen meenemen. De akkerbouwers legden uit hoe ze thuis van de aardappelen friet van konden maken. Uiteraard was er op de boerderij ook verse friet aanwezig. En natuurlijk was er voor de harde werkers koffie, thee en limonade.

Rust en ruimte op het platteland
Het evenement vond plaats op de boerderij van Jacco en Marbel de Graaf in Wieringerwerf. Zij zijn akkerbouwers van beroep en verbouwen met plezier onder andere aardappelen, suikerbieten en tarwe. De boerderij beschikt over een eigen vergaderlocatie die veel bedrijven aantrekt. Er is plaats voor 10 tot 100 personen. Met deze plek willen Jacco en Marbel vooral inspireren. Dit doen ze door mensen op een bijzondere locatie kennis te laten met de rust en de ruimte op het platteland.

Bron: Gemeente Hollands Kroon


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven