Groentenexport Suriname naar Nederland binnen 2 weken weer toegestaan

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in samenwerking met haar afdeling National Plant Protection Organization (NPPO) is drukdoende de voorbereidingen voor het openstellen van de groentenexport naar Europa af te ronden, meldt het Surinaamse ministerie van LVV.

Om de exporten weer mogelijk te maken zijn adequate trainingen verzorgd aan een groep inspecteurs, door voornamelijk buitenlandse deskundigen, om zodoende de procedures voor export te kunnen herzien en waar nodig bij te werken.

Naast deze trainingen is door het Centrum Landbouwkundig Onderzoek Suriname (CELOS) onderzoek verricht naar onder andere de behandeling van de geoogste producten waarvan de resultaten nader geanalyseerd worden.

De voorlopige resultaten zijn hoopgevend waardoor de groentenexporteurs de komende week door minister, Parmanand Sewdien, ontvangen zullen worden voor nadere mededelingen en instructies.

Het ministerie van LVV streeft ernaar te allen tijde de exporthandel te waarborgen, waarmee afzetgarantie aan de producenten gegarandeerd is.

Bron: Ministerie LVV Suriname

Foto: Dreamstime


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven