Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Quay Connect: Snelle afhandeling export VK door volledig geautomatiseerde douane-afhandeling

Deze week zaten GroentenFruit Huis, ABC Logistics en Naviporta aan tafel bij Havenbedrijf Rotterdam in een live uitzending van 'Supply Chain Talks'. Zij spraken over de ‘Quay Connect’ oplossing waar recentelijk een pilot voor is uitgevoerd. Het gaat om een platform dat het gehele documentatie en inklaringsproces voor export naar het Verenigd Koninkrijk digitaliseert en automatiseert. Ruud Hoosemans nam deel namens GroentenFruit Huis, Marcel van Bruggen namens ABC Logistics en Raoul Tan namens Naviporta.

In het post-Brexit-tijdperk worden AGF-exporteurs geconfronteerd met een toename van de administratieve rompslomp, vertragingen, extra handmatige handelingen en kosten. De digitale oplossing (ontwikkeld door Naviporta) bewijst dat door automatisering bestaande handelsinefficiënties tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk succesvol kunnen worden aangepakt en opgelost. Het platform zorgt voor een naadloze interactie tussen het systeem van het exporterende bedrijf en de overheidsinstanties in het VK, wat een veilige en snelle verificatie van informatie mogelijk maakt. Het resultaat? Een efficiëntere goederenstroom die tijd en kosten bespaart.

De oplossing is vanaf 18 oktober beschikbaar voor bedrijven die naar het VK exporteren.

Meer informatie via Naviporta of Daco Sol (Groenten Fruit Huis)

Publicatiedatum: