Een veelbelovende oogst Bugey-truffels

Na meer dan een jaar van activiteit 'in slow motion' als gevolg van de coronapandemie, zijn de truffeltelers uit Bugey hoopvol over de truffeloogst die er dit jaar veelbelovend uitziet.

“Onze vakbond heeft op dit moment bijna 90 leden. Die 90 leden hebben gemeen dat ze truffelbomen (dat zijn bomen waar truffels onder groeien) hebben geplant in de hoop op een dag te kunnen oogsten. De oudste truffelgaarden zijn 20 jaar oud, andere gaarden zijn vrij nieuw, maar tot nu toe zien we elk jaar opnieuw het aantal leden dat truffels gaat telen groeien.” 

“Onze truffelmarkt is een uitstekende plek om de Bugey-truffel te promoten en een door de vakbond aangeboden locatie waar de diverse leden hun truffels een paar dagen vóór Kerst kunnen verkopen”, legt vicevoorzitter van de Bugey-truffelvakbond Robert Vellet uit.

Volgens een meerderheid van de truffeltelers waren de omstandigheden dit jaar redelijk gunstig en ziet het seizoen er dus goed uit.

“Dit is een 9 jaar oude locatie waar hazelaars, steeneiken en donzige eiken (Quercus pubescens) worden aangeplant. Meer dan 30% van de bomen 'brandt', of, beter gezegd, het gras rond de bomen 'brandt'. In theorie is dit een teken dat de schimmel zich heeft ontwikkeld en dat de teelt eraan zit te komen, iets dat ik echt hoop", legt Franck Brun uit.

Bron: leprogres.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven