Lokaal geteelde avocado's jaarrond in Zuid-Afrikaanse schappen

Liefhebbers van avocado's kunnen de vrucht nu het hele jaar door in de Zuid-Afrikaanse schappen vinden, dankzij 10 nieuwe variƫteiten die door een van de grootste producenten van het land zijn gelanceerd. De Zuid-Afrikaanse avocadomarkt werd tot dusver hoofdzakelijk gedomineerd door Hass en de groene Fuerte-avocado's.

Volgens de South African Avocado Growers' Association bestaat 80% van de avocadobomen in de Zuid-Afrikaanse teeltbedrijven uit de (donkere) Hass. De rest van de 20% bestaat hoofdzakelijk uit de Fuerte.

Onlangs heeft ZZ2 Afrikado Harmony avocado's in het land geĆÆntroduceerd, waardoor een reeks lokaal geteelde avocado's het hele jaar door beschikbaar zal zijn. Dit zal veel van de logistieke en kostendruk verlichten die gepaard gaat met het importeren van avocado's van buitenlandse markten.

Businessinsider.co.za meldt dat, hoewel Zuid-Afrika jaarlijks ongeveer 800 hectare nieuwe aanplant heeft, het land nog steeds niet aan de groeiende binnenlandse vraag naar avocado's kan voldoen. In het begin van het jaar moest Zuid-Afrika zijn avocado's uit Tanzania importeren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven