"Goede vraag naar lente-ui in Europa"

In Egypte is het lente-uiseizoen in volle gang. De oogst van lente-ui voor de export zal over een paar weken beginnen. Volgens één exporteur is er momenteel sprake van een sterke vraag, omdat het Duitse seizoen bijna voorbij is. De hogere kosten voor brandstof en arbeid zullen de prijzen echter opdrijven naarmate het seizoen vordert. 

Ibrahim Shehab, eigenaar van Egypt Overseas, vertelt dat het Duitse lente-uiseizoen weldra ten einde zal komen en dat biedt kansen voor Egyptisch product. "In Egypte planten en oogsten we jaarrond lente-ui. De oogst van lente-ui voor de export zal in week 44 aanvangen, dit is de eerste week van november. Het product wordt specifiek voor de export naar markten in Europa en het Midden-Oosten geteeld. Momenteel is de vraag in Europa sterk, omdat het Duitse seizoen omstreeks de eerste week van november eindigt, waardoor een gat ontstaat dat opgevuld kan worden door Egyptische lente-ui. Onze voornaamste markten dit seizoen zijn het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland, Frankrijk en andere Europese landen."

Er is dit seizoen sprake van enige uitdagingen zowel wat betreft het weer als de kosten, zo benadrukt Shehab. "In Egypte hebben extreme weersomstandigheden grote impact op de oogst gehad, evenals de lage temperaturen. De grootste uitdagingen zijn echter de hoge kosten voor brandstoffen en arbeid. Dit zal later in het seizoen gevolgen hebben voor de prijzen van het eindproduct. Momenteel zijn de prijzen vergelijkbaar met die van voorgaande seizoenen."

"Logistieke uitdagingen vormen geen probleem voor Egypt Overseas," vervolgt Shehab. Het bedrijf heeft veel ervaring met verladers en heeft zo haar geheimen om te garanderen dat de producten hun bestemmingen in de best mogelijke conditie bereiken. "Op logistiek gebied hebben we veel ervaring opgedaan met zowel scheep- als luchtvaartmaatschappijen. Bovendien bezitten we een bedrijf in Nederland om de producten tot bij de klanten aan de deur te bezorgen. Het grootste probleem bij de verlading is het zo snel mogelijk vervoeren van het product over zee, zodat het de markt zo vers mogelijk bereikt. We hebben zo onze manieren om dit voor elkaar te krijgen. We ontvangen echter altijd graag een leveringsschema van onze klanten om deze taak zo goed mogelijk te kunnen volbrengen."

"Onze container bevat 20 pallets, ofwel 4.600 dozen, lente-ui. Iedere doos bevat 14 bundels en iedere bundel weegt 150 gr. Ik ben altijd op zoek naar betrouwbare bedrijven, supermarkten of inkopers die actief zijn op de Duitse markt. Aarzel niet om contact met mij op te nemen!" zegt Shehab tot slot. 

Voor meer informatie: 
Ibrahim Shehab
Egypt Overseas
 +2010058458
Egyptoverseason@yahoo.com 
www.egyptoverseas.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven