Mark van der Kamp, Ilapak

"De IMA-ILAPAK I-500 tilt flowpacking naar heel ander niveau"

Met snelheden van boven de veertig meter per minuut is de Carrera I-500 zelfs honderd procent sneller dan zijn voorganger. Deze nieuwe generatie flowpacker waarbij IMA-Ilapak haar 50 jaar ervaring en expertise in heeft gezet om de basis te leggen voor een machine die een toonaangevende positie in is gaan nemen binnen haar productcategorie.

Specificaties:

 • Volledig RVS constructie
 • Tot 110 verpakkingen per minuut met enkele beitel, tot 220 verpakkingen per minuut met dubbele beitel
 • Lineaire snelheden >40 meter per minuut
 • Geschikt voor standaard folietypen zoals PP, OPP/PE
 • Geschikt voor de nieuwe generatie duurzame materialen zoals; enkel laags en op papier gebaseerde materialen, als ook composteerbaar en biologisch afbreekbaar
 • Foliebreedte tot 730 mm
 • Superieure sealprestaties
 • Maximale product doorlaat tot 120 mm
 • Volledige Industrie 4.0 mogelijkheden; connectiviteit op afstand, OEE-rapportage, mogelijkheid om verbinding te maken met lokale netwerken of Scada/MES-systemen.
 • Automatische invoerconfiguraties
 • Opties: codeer- en etiketteersystemen

Op zoek naar de topklasse
"De I-500 verlegt de grenzen van het instapniveau van flowpacken met een hoge efficiëntie, -sealkwaliteit, -bouwkwaliteit en -functionaliteit die ongeëvenaard zijn in deze klasse machines. We zijn er niet op uit om de budgetspelers in de instapcategorie uit te dagen, we zijn op zoek naar een nieuwe ‘topklasse’ die verder gaat dan wat er al wordt aangeboden", zegt Mark van der Kamp van Sarco Packaging.

Sneller dan 40 meter per minuut
IMA-Ilapak heeft de architectuur van het Delta & Carrera HFFS-platform gecombineerd met aspecten van de IMA FLX hub om een instapmodel flowpacker te presenteren die kan draaien met lineaire snelheden van >40 meter per minuut. "Het elektronische digitale platform, de planetaire tandwielkasten, de servomotoren en de sleepringtechnologie die de hele IMA-ILAPAK HFFS-reeks gemeen hebben, zijn de sleutel tot de de hoogte van efficiëntie en prestatieniveau die deze machine bereikt."

Intelligent
De ‘I’ in I-500 staat voor ‘Intelligent’. Het is wat ongebruikelijk voor een machine in deze klasse, maar de I-500 is uitgerust met volledige Industrie 4.0 mogelijkheden, waaronder connectiviteit op afstand, OEE-rapportage en de mogelijkheid om verbinding te maken met lokale netwerken of Scada/MES-systemen. De machine beschikt ook over een nieuw en gevoelig touchscreen, gebaseerd op pictogrammen, waardoor de mogelijkheid ontstaat om intuïtief (op gevoel) de machine te besturen. 

Verpakkingsvrijheid
IMA-Ilapak heeft in de I-500 meer flexibiliteit in de verpakkingsafmetingen ingebouwd dan gebruikelijk is bij een machine op instapniveau. De I-500 kan meer folie en productafmetingen verwerken dan zijn voorganger. De I-500 kan niet alleen droge voedingswaren zoals bakkerijproducten, repen, koekjes en snacks, en non-foodartikelen verwerken, maar kan ook uitdagende verse en diepvriestoepassingen aan. Verse voedingswaren, kant-en-klaarmaaltijden, kaas, vlees en andere producten kunnen op de I-500 verpakt worden, dankzij de volledig roestvrijstalen constructie en de specifieke hygiënische kenmerken en opties.

Een ander voordeel dat Mark nog wil aanstippen is het grote repertoire aan automatische invoeropties dat beschikbaar is bij de I-500. "Meerdere automatische invoerconfiguraties, samen met hulpstukken zoals codeer- en etiketteersystemen maken de I-500 een toekomstbestendige investering voor bedrijven van elke omvang", aldus Mark.

Voor meer informatie:
Mark van der Kamp
Sarco Packaging
+31 (0)6 42 773 773
m.vanderkamp@sarcopackaging.com 
www.sarcopackaging.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven