Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delhaize België ziet afzet van vegetarische producten met 15% stijgen

VK: Morrisons-voorzitter belooft 'goede Kerst' voor winkelend publiek
De voorzitter van supermarktketen Morrisons heeft erop aangedrongen dat de supermarkt ondanks problemen met de bevoorrading voor een "goede" Kerst voor de klanten zal kunnen zorgen. Andy Higginson zei dat hij "niet bezorgd" was over logistieke problemen met supermarkten die producten leveren. Hij zei dat de problemen "enigszins overdreven" waren in de media. Zijn opmerkingen komen slechts 2 dagen nadat de Amerikaanse private equity firma CD&R een veiling heeft gewonnen om Morrisons te kopen. De overname betekent een terugkeer naar de Britse levensmiddelensector voor Terry Leahy, de voormalige chief executive van Tesco, die een senior adviseur van CD&R is.
Bron: bbc.com 

Hongarije: Spar verbetert winkelportfolio Boedapest
Spar Hongarije heeft een nieuwe Spar supermarkt geopend in Boedapest, waardoor meer inwoners en bezoekers van de stad kunnen profiteren van het Spar-aanbod. De Spar heeft ook 3 bestaande Spar-winkels opgeknapt en milieuvriendelijker gemaakt. Het algemene uitbreidingsplan van Spar Hongarije richt zich op de veranderende behoeften van klanten, het vergroten van de beschikbaarheid van producten en (navigatie)gemak in de winkel. Naast een goed gesorteerde vers- en bakkerijafdeling, biedt de winkel ook een ruime keuze aan artikelen onder het merk Spar enjoy. Dit convenience-assortiment biedt producten van hoge kwaliteit die voldoen aan verschillende voedingsbehoeften en voorkeuren.
Bron: spar-international.com 

VK: Aldi neemt tijdelijke winkelcollega's aan deze Kerst
Aldi neemt meer dan 1.500 mensen aan om tijdens de Kerstperiode op tijdelijke basis in zijn winkels in het Verenigd Koninkrijk te werken, omdat het zich voorbereidt op de grootste Kerst ooit. De supermarkt is op zoek naar mensen die de vaste collega's kunnen ondersteunen door aan de kassa's te werken, voorraden aan te vullen en bestellingen op te halen en in te pakken die via de 'click and collect'-service worden gedaan.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Spanje: Eroski ziet operationele winst in eerste helft stijgen
De Spaanse retailer Eroski heeft in de eerste helft van zijn boekjaar een stijging van het bedrijfsresultaat met 63% gemeld, tot € 105,9 mln. De retailer rapporteerde een omzet van €2,2 mln in de periode, wat lager is dan in de overeenkomstige periode vorig jaar, maar ruwweg op gelijke voet met wat het in dezelfde periode in 2019 boekte.
Bron: esmmagazine.com 

Discounter Lidl opent deze week eerste winkels in Letland
Lidl heeft aangekondigd dat het van plan is deze week zijn eerste 15 winkels in Letland te openen, waarmee het formeel van start gaat in het land. De discounter opent deze donderdag (7 oktober) winkels in Rīga, Liepāja, Ventspils, Tukums, Jelgava, Ogre, Valmiera, Jēkabpils, Rēzekne en Daugavpils.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Sainsbury’s aandelen stijgen omdat het getipt wordt als volgende overnamedoelwit
Sainsbury's was de grootste stijger op de FTSE 100 toen beleggers gokten dat de supermarktketen het volgende overnamedoelwit zou kunnen zijn nadat het Amerikaanse bedrijf Fortress, dat afgelopen weekend nipt het veilinggevecht om Morrisons misliep, zei dat het nog steeds graag een Brits bedrijf zou kopen. Aandelen in Sainsbury's stegen met bijna 5% tot € 3,50, terwijl Tesco ook een van de beste presteerders was op de Britse index van blue-chip aandelen, met een stijging van 2% tot
€ 2,97, omdat handelaren speculeerden waar Fortress en andere private equity bedrijven hun aandacht op zouden kunnen richten.
Bron: theguardian.com 

Delhaize België ziet afzet van vegetarische producten met 15% stijgen
Delhaize België heeft de afzet van vegetarische producten de voorbije 2 jaar met 15% zien stijgen, naar eigen zeggen de "sterkste groei ooit" voor deze categorie in zijn winkels.
Bron: esmmagazine.com 

Letland: Maxima investeert € 1,3 mln in 10 nieuwe conceptwinkels
Maxima heeft € 1,3 mln geïnvesteerd in de uitrol van het 'Mijn winkel'-concept in 10 winkels, wat volgens de retailer belangrijke veranderingen zal brengen voor het gemak van klanten en werknemers. Evija Grīnberga, directeur van Maxima Latvija: "We zijn begonnen met de transformatie van Maxima-winkels volgens één concept, waarmee we een stap verder gaan en ze aanpassen aan de behoeften van werknemers en klanten." Tot nu toe heeft Maxima 10 winkels geopend onder haar 'My Store'-concept; 4 in Riga, 2 in Liepaja en 1 elk in Rezekne, Daugavpils, Ikšķile en Aluksne. De Maxima X-winkels bieden een ruim assortiment meeneemmaaltijden van Meistara Marka, verse groenten en fruit en andere populaire kwaliteitsproducten tegen betaalbare prijzen.
Bron: esmmagazine.com 

Publicatiedatum: