Outfield

Cambridge start-up haalt £ 750.000 op voor boomgaardbeheer en oogstramingssoftware

Het in Cambridge gevestigde agri-techbedrijf Outfield biedt een systeem voor het beheer van boomgaarden en het ramen van de oogst voor fruitgewassen zoals appelen, peren en pruimen. Het systeem van het bedrijf is zo populair geworden dat het al in drie continenten wordt gebruikt.

Fruittelers gebruiken Outfield om goedkope, kant-en-klare drone-systemen in te zetten, waarmee ze snel boomgaarden in kaart kunnen brengen en hoge-resolutiebeelden kunnen verzamelen. Outfield gebruikt vervolgens machinaal leren om de beelden te analyseren en levert gedetailleerde kaarten van de conditie van de bomen en de belading van het fruit. Dit stelt telers in staat meer fruit te produceren volgens de specificaties, het fruitverlies in de boomgaard, dat kan oplopen tot 20%, te beperken, terwijl minder gewasbeschermings-middelen op het land worden gebruikt en minder handenarbeid nodig is.

Outfield werkt reeds met telers in het VK, Europa, Zuid-Afrika, Chili en Nieuw-Zeeland.

De Britse zakenbank Turquoise, die gespecialiseerd is in energie, milieu en efficiƫntie, heeft de investering in Outfield geleid. De investeringen maakten deel uit van een ronde van 750.000 pond (880.880 euro) waartoe ook Cambridge Agritech, Deeptech Labs en Amadeus behoren.

Bron: cambridgenetwork.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven