Britse appelen zijn dit jaar nog 'groener'

Op maandag 4 oktober ging het Britse appel- en perenseizoen officieel van start. In Britse supermarkten zal vanaf nu een overvloed aan appelen en peren van eigen bodem verkrijgbaar zijn, waaronder rassen zoals Gala, Braeburn, Jazz, Cox, Bramley en Conference. 

Britse telers laten weten dat de oogst dit seizoen erg goed smaakt. Appelteler Ali Capper, die tevens voorzitter is van British Apples & Pears: "Britse appelen hebben evenals voorgaande jaren weer een prachtige rode kleuring, hetgeen te danken is aan ons zeeklimaat."

Volgens britishapplesandpears.co.uk is de populariteit van Britse appelen en peren het afgelopen jaar gegroeid vanwege het feit dat zij lang houdbaar en gezond zijn.

In 2021 zal echter nog meer nadruk komen te liggen op de milieuaspecten van Britse appelen en peren. Een recent rapport van de Royal Agricultural University toonde namelijk voor het eerst aan hoe 'groen' Britse appelen eigenlijk zijn. 

De voornaamste bevindingen uit het rapport:

  • 93% van de telers past maatregelen toe voor instandhouding van de biodiversiteit, zoals het zaaien van grassen en wilde bloemen die insecten aantrekken, het laten liggen van afgevallen fruit voor wilde dieren en het creëren van insecten- en bijenhotels;
  • 83% van de telers werkt samen met lokale bijenhouders, en 70% produceert honing uit hun boomgaarden (bestuivende insecten, zoals hommels, spelen een cruciale rol voor de instandhouding van natuurlijke ecosystemen met een grote biodiversiteit en zijn essentieel voor de fruitteelt); 
  • 90% maakt gebruik van weer- en gewasmonitoringtechnologie;
  • 63% beschikt over zonnepanelen voor het opwekken van hernieuwbare energie;
  • Telers hebben de intentie om de komende vijf jaar 3 mln nieuwe bomen aan te planten; 
  • Telers planten heggen aan om de biodiversiteit te verbeteren. Alle ondervraagde telers zijn van plant om de komende vijf jaar nog meer heggen aan te planten. 

Britse hardfruittelers hebben oog voor de natuur, optimaliseren het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, wekken zelf stroom op en passen efficiënte teeltsystemen toe.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.