Galilee Export gaat avocado's behandelen met Save Foods

Save Foods, een Israëlisch agrifoodbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en marketing van milieuvriendelijke houdbaarheidsoplossingen voor AGF, start een behandelingsprogramma van avocado's met Galilee Export, één van de grootste exporteurs in Israël. 

Galiliee is de tweede grootste AGF-exporteur in Israël en beschikt over een teeltareaal van meer dan 9.000 hectare waarop een scala aan groenten- en fruitsoorten worden geteeld voor klanten over de hele wereld. Avocado's zijn hun belangrijkste product. Galilee Export is goed voor bijna 50% van de totale avocado-export van het land. Het bedrijf exporteert ook andere producten, zoals citrus, mango, Medjool dadels, granaatappelen, druiven, paprika's, wortelen, lychees, perziken en nectarines. 

De avocadoboomgaarden van Galilee bevinden zich in de regio Galilea, in het noorden van Israël. Het klimaat in dit gebied maakt het mogelijk om negen maanden per jaar avocado's te telen. Het seizoen duurt van september tot mei. Er wordt een verscheidenheid aan avocadorassen geteeld, die stuk voor stuk over specifieke kenmerken beschikken.  

De behandeling van de lijnen is in oktober van start gegaan in de pakstations van Galilee en zal naar verwachting nog het hele seizoen 2021/22 duren. 

Dan Sztybel, directeur van Save Foods: "We zijn blij dat Galilee besloten heeft om te beginnen met de toepassing van onze Save Foods-producten. Galilee beschikt over één van de meest geavanceerde verwerkingsfaciliteiten in de sector. Ik ben ervan overtuigd dat onze behandelingen bij grootschalige toepassing dezelfde voordelen zullen bieden als tijdens de kleinschalige pilots en de export zullen garanderen van premium avocado's, met een goede houdbaarheid, die beantwoorden aan de strengste eisen van onze klanten in de EU."

Dror Eigerman, directeur van Galilee Export en lid van de adviesraad van het bedrijf: "We hanteren de hoogste kwaliteitsstandaarden in de sector om er zeker van te zijn dat we onze klanten producten van uitmuntende kwaliteit leveren, die niet alleen beantwoorden aan alle wettelijke eisen maar ook lang vers en smakelijk blijven. Mijn ervaring met Save Foods, zowel als klant en adviseur, gaf mij het vertrouwen om met deze commerciële toepassing voor onze voornaamste AGF-categorie te beginnen." 

Sztybel: "Het vergt doorgaans een paar seizoenen om de voordelen van onze producten aan te tonen, met name bij grotere bedrijven. Gedurende deze periode bouwen we een sterke werkrelatie op en winnen we hun vertrouwen; Galilee is één van de meest toonaangevende bedrijven in de sector en ik verwacht dat een succesvolle commerciële test in de toekomst zal leiden tot het uitbreiden van de behandelingen naar andere AGF-categorieën."

Voor meer informatie:
Dariela Farcas
Save Foods
dariela@savefoods.co
savefoods.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven