Fields of Innovation Syngenta

"Gemiddeld introduceert Syngenta één nieuw ras per dag"

Tholen - Klimaatverandering en het verhogen van de groenteconsumptie. Aan beide uiteinden van de keten doet Syngenta haar best. Tijdens de Fields of Innovation waren zowel nieuwe rassen te zien die telers meer zekerheden bieden alsook innovatieve groenten voor de consument, zoals burger leaf lettuce en Istem. Groenten die je helemaal op kunt eten, waarmee voedselverspilling wordt tegengegaan, dat is nog een doel waaraan wordt gewerkt. "We introduceren gemiddeld 300 rassen per jaar, bijna elke dag een", aldus Brigitte van der Steen van Syngenta.  


Brigitte van der Steen gaf een rondleiding over de Fields of Innovation

Want aan het tegengaan van voedselverspilling heeft Syngenta zich onlangs gecommitteerd. Eind september, op de Internationale Dag tegen Voedselverlies en Voedselverspilling maakte het bedrijf bekend zich aan te sluiten bij Samen Tegen Voedselverspilling, een samenwerkingsverband van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen om voedselverspilling te halveren voor 2030. "Door groenten eigenschappen mee te geven waarmee bijvoorbeeld oogst- en snijverlies worden voorkomen en de houdbaarheid wordt verlengd, levert Syngenta nieuwe oplossingen om voedselverspilling te lijf te gaan", vertelt Brigitte.


Burger met groenten 'on the side": zoete mais, iStem® en Burger Leaf Lettuce

"Mooi voorbeeld is de Burger Leaf Lettuce, met een perfecte bladgrootte voor een hamburger. Alle bladeren kunnen gebruikt worden. En het mooiste is dat het blad knisperend en sappig blijft, ook al ligt er een hete hamburger bovenop."


Filmpje over de Burger Leaf Lettuce


Was het de Burger Leaf Lettuce of de hamburgers die zoveel volk naar de foodtruck trok?


iStem®, een kleine bloemkool op steel die in zijn geheel gegeten kan worden. De bloemkooltjes smaken extra zoet en kreeg drie sterren van het International Taste Institute.


iStem® in het veld


Destinica Cauliflower is een arbeidsbesparende bloemkool. De kool blijft helderwit zonder dat deze handmatig afgedekt hoeft te worden. Ook in de keten blijft de witte kleur behouden garandeert Syngenta. Spinazie is en blijft een klassieker die tegenwoordig panklaar in de schappen ligt, snel klaar te maken is en al jaren als zeer gezonde groente bekend staat. Spinazie kent echter een grote ziektedruk. Syngenta ontwikkelde diverse resistente rassen tegen valse meeldauw (Peronospora) waardoor jaarrond teelt van spinazie mogelijk is. 

Een alternatief voor stokbrood of chips. Snak Hero is een zoete peulvrucht die ook zowel gekookt als rauw als snack tussendoor gegeten kan worden, bijvoorbeeld als dipgroente in hummus.

Ook zoet zijn de diverse spitskoolrassen die steeds vaker als saladegroente gegeten worden.


Voor het eerst toont Syngenta ook pompoenen.

Een kleurrijke compilatie uit de vollegrond.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven