Peru timmert flink aan de weg om wereldwijde voedselleverancier te worden

Volgens de voorzitter van de Vereniging van Peruaanse Exporteurs (Adex), Erik Fischer, is Peru begonnen zich te onderscheiden als een wereldwijde voedselleverancier, door de topposities in te nemen als exporteur van verschillende producten. Fischer benadrukte dat Peru de grootste exporteur is van blauwe bessen (goed voor 25% van de wereldexport), evenals van quinoa en verse asperges. Hij merkte ook op dat Peru de op een na grootste exporteur van druiven en asperges in conserven ter wereld is, en de op twee na grootste exporteur van avocado's en gember.

"Onze vereniging streeft ernaar bestuurlijke ruimten te creƫren; onze leden hebben de impuls om te blijven bijdragen en samen te werken aan het succes dat Peru vraagt en verdient," zei Fischer, waarmee hij benadrukte dat de AGF-sector in Peru bereid is om bij te dragen aan de ontwikkeling van het land.

Daarnaast merkte Fisher op dat de lancering van de Tweede Agrarische Hervorming een platform zal zijn om nieuwe overeenkomsten te sluiten, waaraan Adex graag wil deelnemen.

Bron: andina.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven