Jeanne Gautier, Gautier Semences:

"Innovatief assortiment slasoorten met een rode kern"

De start van het nieuwe schooljaar is traditioneel gezien ook het moment waarop nieuwe creaties en nieuwe mode- en designcollecties worden onthuld. Bij Gautier Semences krijgt het najaar van 2021 karmozijnrode en granaatrode kleuren met de Red Crush, een innovatief slamerk met een rode kern.

Rode kleur gecombineerd met goede agronomische kwaliteiten
De Red Crush is uniek op de markt. De toegevoegde waarde van de producten zit hem vooral in hun visuele aantrekkingskracht. "We hebben genetische bronnen geïdentificeerd die ervoor zorgen dat de kleur rood zeer uitgesproken kan worden, zelfs bij een beperkte lichtinput. Dankzij ons veredelingswerk hebben we de rode kleur bovendien tot in de kern van de sla kunnen doorvoeren en kunnen combineren met goede agronomische kwaliteiten. Dit was de grootste uitdaging van het project. We wilden rassen aanbieden die beantwoorden aan de verwachtingen van de markt, vooral wat betreft de grootte en de groeikracht," legt Jeanne Gautier, brandmanager bij Gautier Semences, uit.

Daarnaast is er voor de rode slasoorten van Red Crush geen specifiek agronomisch beheer nodig. Jeanne voegt eraan toe dat "de sla uit het assortiment op het open veld of ook hydroponisch kan worden geteeld. De rode slasoorten gedragen zich hetzelfde als de groene slasoorten en dat is een groot voordeel voor telers en producenten die hun klanten vaak een mix van groene en rode slasoorten willen kunnen aanbieden."

Veel ontwikkelingsmogelijkheden
De proeven die in 2021 in de verschillende teeltgebieden zijn uitgevoerd, bleken afdoende. "Sommige klanten hebben al proeven gedaan met de diverse Red Crush-rassen met zeer overtuigende resultaten. Het aankomende seizoen zullen we deze rassen op grotere schaal kunnen distribueren en we hebben er alle vertrouwen in dat klanten door dit innovatieve concept zullen worden verleid!”

Een ander pluspunt dat door de telers wordt gewaardeerd is het feit dat het Red Crush-assortiment bestaat uit drie variëteiten: een rode sucrine, een rode mini-romaine en een rode multibladerige. Deze producten kunnen de slasector echt een boost geven, zodat deze zich verder kan ontwikkelen.

Commerciële innovatie
Behalve de agronomische innovatie komt er een commerciële innovatie, met een assortiment producten dat distributeurs niet alleen de keuze biedt uit meerdere gekleurde salades, maar ook de mogelijkheid om kleuren te mengen. Op deze manier biedt Gautier Semences de hele sector de kans om wat toegevoegde waarde te creëren door unieke producten aan te bieden die consumenten zullen verleiden.

Sla die voldoet aan de verwachtingen van consumenten
Als het gaat om sla zoeken consumenten naar producten die aantrekkelijk en gemakkelijk te consumeren zijn. De rode kleur staat garant voor plezier en uitstraling op het bord, terwijl sucrines, mini-romaine en multibladerig eenvoudig te bereiden zijn en daarmee inspelen op de hedendaagse consumptietrends.

Wat betreft de smaak brengt de aanwezigheid van anthocyanen consumenten enkele subtiliteiten en een zekere originaliteit. “Er is geen uitgesproken smaakverschil tussen de rode en de groene slasoorten, afgezien van de lichte variaties door hoge concentraties anthocyanen, de pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de rode kleur. Anthocyanen staan ​​ook bekend om hun antioxiderende werking, wat voor consumenten een voedingsvoordeel is."

Aankomende noviteiten gepresenteerd op Fruit Attraction
Gautier Semences richt zich met de Red Crush-rassen met name op de Spaanse, Franse en Noord-Europese markten. Het bedrijf zal aanwezig zijn op Fruit Attraction om het merk Red Crush te presenteren, met alle noviteiten voor het komende seizoen, waaronder twee andere merken die daar onthuld zullen worden.

Voor meer informatie:
Jeanne Gautier
Gautier Semences
Route d’Avignon
13 630 Eyragues
+33 (0)6 69 77 96 83
jeanne.gautier@gautiersemences.com
www.gautiersemences.com
www.gautiersemencesbio.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven