"Gemiddeld gaan er drie containers verse AGF per week verloren"

Keniaanse AGF-exporteurs verliezen miljoenen aan oplichters uit de Verenigde Arabische Emiraten

Keniaanse AGF-exporteurs lijden forse verliezen als gevolg van malafide importeurs uit de Verenigde Arabische Emiraten. De exporteurs zeggen dat het aantal gevallen van oplichting door kwaadwillige zakenlieden uit de Golfstaat toeneemt. De oplichters doen zich voor als kopers en verdwijnen spoorloos zodra ze de  producten ontvangen hebben.

Het Fresh Produce Consortium of Kenya (FPCK) beweert dat er gemiddeld drie containers verse AGF per week verloren gaan zonder dat exporteurs hun centen zien. Okisegere Ojepat, directeur van het FPCK: "Deze verliezen moeten ophouden. We hebben contact gezocht met de Keniaanse ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten voor het behartigen van de belangen van onze Keniaanse handelaren. Het is onze intentie om de export met 25% op te schalen maar dat kan alleen wanneer we de gewenste inkomsten kunnen genereren."

Ojepat bracht onlangs een bezoek aan Dubai om te achterhalen waarom de verkoop is gedaald. "De reden waarom we naar Dubai zijn gegaan, is om erachter te komen waarom onze AGF niet zo goed meer wordt verkocht als voorheen. Importeurs in de Verenigde Arabische Emiraten komen altijd met het excuus dat er sprake zou zijn van kwaliteitsproblemen en leggen de rekening bij ons," zegt Ojepat. 

Volgens standardmedia.co.ke lokken de oplichters Keniaanse exporteurs met goede prijzen, maar blijken ze na ontvangst van de producten niet bereid om te betalen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven