Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Benelux introduceert retail informatie portal

Nieuwe Italiaanse Despar winkels vergroten Spar's aanwezigheid in de retailsector
Nieuwe Despar en Despar Express winkels hebben het Spar merk uitgebreid in verschillende regio's in Italië. De nieuwe winkels zijn ontworpen met een focus op AGF-producten en gemak en bieden een prettige winkelomgeving en persoonlijke service.
Bron: spar-international.com 

Malta: Populaire supermarkten Tower, Valyou fuseren onder Welbee's merk
De supermarkten Tower, Park Towers, Valyou en Trolees hebben hun merknamen samengevoegd tot Welbee's. Het nieuwe supermarktmerk consolideert de naam van de reeds lang bestaande activiteiten, die nu zijn samengevoegd onder de onderneming Retail Marketing. 8 supermarkten verspreid over het eiland zullen vanaf 1 oktober hun klanten verwelkomen onder de nieuwe naam Welbee's Supermarket.
Bron: maltatoday.com.mt 

Metro rondt eerste fase van voedselverspilling preventie initiatief af
Metro en meer dan 30 van zijn belangrijkste leveranciers hebben de nulmetingen van hun voedselverlies en -verspilling voltooid of toegezegd als onderdeel van fase 1 in het  initiatief om voedselverspilling in zakelijke waardeketens te voorkomen, heeft het bedrijf bekendgemaakt.
Bron: esmmagazine.com

VK: Groceries Code Adjudicator neemt actie op leveranciersaudits en kijkt naar schrappingsprocessen
Mark White, de nieuwe Groceries Code Adjudicator (GCA), heeft een best practice statement onthuld om tegemoet te komen aan de zorgen van leveranciers over de manier waarop grote supermarkten hun audits uitvoeren. Hij heeft ook bekendgemaakt dat hij veel vragen heeft gekregen over het van de lijst halen van producten nu de retailers hun assortimenten herzien in de nasleep van de pandemie.
Bron: kamcity.com 

VK: Sainsbury’s introduceert grootste Kerstwervingscampagne ooit
Sainsbury's introduceert de grootste Kerstwervingscampagne ooit en creëert 22.000 seizoensbanen in het VK om ervoor te zorgen dat klanten deze Kerst een uitstekende service krijgen. De maatregel is gericht op het ondersteunen van Sainsbury's plan om voeding terug te brengen in het hart van het bedrijf en zal ervoor zorgen dat klanten alles vinden wat ze nodig hebben om dit jaar Kerst te vieren.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Frankrijk: CEO Carrefour onderzoekt opties voor consolidatie
De CEO van de Franse supermarktgroep Carrefour, Alexandre Bompard, onderzoekt de opties voor een consolidatie van de sector en er hebben gesprekken plaatsgevonden met de familie achter de winkelketen Auchan, zo meldt het Franse dagblad Le Monde. Zowel Carrefour als Auchan weigerden commentaar te geven op berichten over gesprekken tussen de 2 bedrijven over een mogelijke deal. Het Franse ministerie van Financiën weigerde ook commentaar te geven.
Bron: reuters.com 

Benelux introduceert retail informatie portal
Alle informatie over de retailhandel in de 3 Benelux-landen België, Nederland en Luxemburg, is nu toegankelijk op een online portal. De ministers van economie van de Benelux hebben "Benelux Retail Information Point" geïntroduceerd om zowel bestaande als nieuwe retailers te informeren over de relevante wetgeving in de 3 landen, of ze nu een bedrijf willen opzetten, e-commerce willen bedrijven of handelsactiviteiten willen ontplooien in een ander Benelux-land.
Bron: retaildetail.eu 

Publicatiedatum: