Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turken starten binnenkort met de oogst van Pink Lady- en Fuji-appelen

De vraag naar Turkse appelen neemt toe, zo laat een Turkse AGF-exporteur weten. Dankzij de grotere bekendheid van Turkse appelen op verschillende markten, heeft de Turkse appel zijn aanwezigheid op deze markten uit weten te breiden. Het bedrijf rekent op een goed jaar. De meeste rassen zijn al geoogst, alleen de Pink Lady's en Fuji's moeten nog worden geplukt.

Volgens Tugba Okyay, vervangend directeur van het Turkse AGF-exportbedrijf Jardi's, is het appelseizoen goed van start gegaan. "We beleven een prima appelseizoen hier in Turkije. De kwaliteit van het fruit is uitstekend dit jaar. We krijgen steeds meer waardering op de markten waar we actief zijn. Tot nu toe is de oogst van de rassen Red Delicious, Granny Smith en Golden Delicious voltooid. Binnenkort gaat in onze boomgaarden de pluk van Pink lady- en Fuji-appelen van start."

Okyay vertelt dat het verhogen van de merkbekendheid de vraag naar hun producten goed heeft gedaan. "Nu steeds meer van onze bestaande markten overtuigd zijn van de kwaliteit van ons merk is de vraag naar ons fruit toegenomen. De juiste strategie is heel eenvoudig: wanneer je een goed product en de juiste dienstverlening kunt bieden, dan zal je zien dat de vraag ook goed is. Onze voornaamste markten zijn internationale retailketens en groothandelsmarkten. Het zakendoen met zowel retailers als groothandels is voor ons bekend terrein. We hanteren hoge standaarden, bieden een goede service, garanderen een tijdige levering en voldoen aan de vereiste specificaties. Ik denk dat Turkse appelen in de nabije toekomst hun opmars zullen maken bij  internationale retailketens en groothandels."

Het is soms lastig om in te spelen op weersomstandigheden. Okyay benadrukt dat telers alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat het fruit alle weersextremen doorstaat. "Zoals iedereen in de AGF-sector wel weet, komt fruit niet uit een fabriek. Het is een natuurproduct en telers moeten er voor de oogst veel zorg aan besteden. Plotselinge weersomstandigheden vormen hierbij een probleem. Men moet goed uitgerust en ervaren zijn om tijdig in te kunnen grijpen om dit soort problemen het hoofd te bieden. Tot nu toe hebben we dit jaar nog geen grote weersproblemen meegemaakt. We telen ons fruit in Nigde, een regio waar het klimaat zich bij uitstek leent voor de appelteelt. We beschikken hier ook over een koelhuis en pakstation. De haven van Mersin bevindt zich op slechts een paar uur rijden van ons pakstation en dat is een enorm pluspunt voor de verlading per zeevracht."

De komende weken zal Jardi's zich richten op de pluk van Pink Lady's en Fuji's. "Nu we de rassen Royal Gala, Red Delicious, Golden Delicious en Granny Smith al hebben geplukt, staan de komende weken in het teken van de oogst van de rassen Pink Lady en Fuji. We hopen onze aanwezigheid op bestaande markten verder uit te breiden. Daarnaast willen we voet aan de grond krijgen op markten waar Turkije nog amper fruit naar exporteert. We hebben veel vertrouwen in de kwaliteit van onze producten en in ons vermogen om samen te werken. In Turkije worden jaarlijks vier miljoen ton appelen geteeld!" zegt Okyay tot slot. 

Voor meer informatie: 
Tugba Okyay
Jardi’s
+90 531 780 0390
tugba.okyay@jardis.com.tr
www.jardis.com.tr 

Publicatiedatum: