Maestro XL+S Mobile machine vult en leegt kisten van 2 ton

De bewaring in kisten garandeert 100% traceerbaarheid en biedt steeds meer voordelen. Dit heeft geresulteerd in een groeiende vraag naar kisten met een inhoud van 2 ton. 

Aardappeltelers kiezen voor dit grote formaat omdat zij doorgaans een groot areaal hebben. Vandaag de dag worden vaak meerdere rooimachines gebruikt en de inkomende hoeveelheden product kunnen niet langer worden verwerkt door standaard kistenvullers. Het ontstapelen en stapelen van kisten met meerdere heftrucks is tijdrovend en kost veel energie. Daarnaast dienen de heftruckchauffeurs continu geconcentreerd te zijn en kunnen er onveilige situaties ontstaan. 

Al in 2004 innoveerde Deprez met de Maestro Non-Stop kistenvuller voor kisten van 1,2 ton. Op basis van haar jarenlange ervaring op het gebied van kistenverwerking ontwierp Deprez de nieuwe Maestro XL+S voor kisten met een inhoud van 2 ton. Ondanks de hoge capaciteit van 125 ton per uur, met een mogelijkheid tot 150 ton per uur, worden de aardappelen zeer voorzichtig verwerkt. Doordat de bewegingen van de kisten met 84% worden gereduceerd, biedt de machine aardappeltelers de mogelijkheid om hun opbrengsten non-stop met slechts één machine te verwerken. 

Dankzij de nauwkeurige stapeling en ontstapeling van de kisten blijft het risico op kistenbeschadiging tot een minimum beperkt, waardoor de jaarlijkse reparatiekosten aanzienlijk lager uit zullen vallen.

De machine is geschikt voor intensief gebruik, mobiel en ontworpen voor professionals. Het grote 15 inch touchscreen maakt de bediening van deze machine zeer gebruiksvriendelijk. De machine is geheel elektrisch en vereist geen energieverslindende pneumatische of hydraulische systemen. De voortdurend gecontroleerde frequentieomvormers verlagen het energieverbruik met 70% in vergelijking tot wanneer dezelfde handeling wordt verricht door een heftruck. Er is minder slijtage aan de heftruck en bovendien ontzorgt de nauwkeurige en veilige stapeling aardappeltelers gedurende het drukke rooiseizoen.   

De Maestro XL+S is echter met nog een tweede innovatie uitgerust. In tegengestelde richting kan een stapel van twee kisten worden ontstapeld en worden gekanteld met een hoek van 180° en non-stop worden geledigd. Vervolgens worden de lege kisten vier hoog opgestapeld. Deze combinatie van vullen en ledigen maakt de Maestro XL+S uniek en garandeert jaarrond dubbel voordeel. 

Bezoek ons op Interpom - stand 118.

Voor meer informatie: 
Kristof Vanderhaeghe 
Deprez
kristof.vanderhaeghe@deprez.be 
www.deprez.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven