Totam Seeds toont nieuwste premium tomatenrassen

Op 8 oktober toont veredelingsbedrijf Totam Seeds in 's-Gravenzande telers haar nieuwste tomatenrassen. Van 15.00 tot 19.00 uur zijn telers welkom in conferentiecentrum De Kiem in 's-Gravenzande.

Er zullen onder meer cherry, cocktail, santa en pruimtomaten te zien zijn in diverse kleuren, net als middelgrove en grove trostomaten. 

In samenwerking met telers heeft Totam Seeds 210 verschillende kruisingen in de verschillende segmenten teruggebracht tot een top 50. Vervolgens is in 2 jaar tijd met voortdurende testen nu een reeks premium rassen over die in 's-Gravenzande ten toon wordt gesteld.

Nieuwe koers
Het evenement past bij de nieuwe weg die het veredelingsbedrijf is ingeslagen nadat eind november 2020 bekend werd dat het Japanse Mitsui 75% van de aandelen in Totam Seeds overnam. Daarmee is het Nederlandse tomatenveredelingsbedrijf, in 2010 ontstaan vanuit telersvereniging Prominent, in staat om flink stappen te zetten in de markt. CEO Fulvio Berton en Commercial Manager Ruud Leerdam vertelden dit voorjaar wat de plannen zijn. De veredelaars zullen bijvoorbeeld zich meer gaan richten op specialties. 


Ruud Leerdam en Fulvio Berton


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven