Doorplukken tijdens kistwissel

Primeur voor de Pluto-oogstmachine

Woensdag 29 september was er bij fruitbedrijf Van Rossum in Stavenisse een eerste demonstratie van de Pluto-oogstmachine, meldt de NFO. Agricom liet een prototype van de Pluto al zien op Dé Appeldag en heeft de machine sindsdien verder geoptimaliseerd. Opvallend aan de machine is de lange, brede oogstband, die ervoor zorgt dat bij een kistwissel nagenoeg doorgeplukt kan worden. Op de band is immers voldoende ruimte om vruchten te bufferen.

Met name het vulsysteem kostte het nodige denkwerk. Vanwege de brede aanvoerband moeten er veel vruchten tegelijk kunnen worden gelost. Toch is het gelukt de aanvoerband en de draaiende vulschijf zo op elkaar af te stemmen dat dit soepel en zonder beschadigingen verloopt.

"Bij Vissers Fruit in Ophemert zijn we in de Delcorf gestart met proefdraaien. Daarna hebben ze er ook Conference en Elstar mee geplukt. We hebben de afgelopen weken nog verschillende verbeteringen doorgevoerd, maar we hebben nu een machine waar we echt tevreden mee zijn", vertelt Hans van Blokland van Agricom.

Ook de aanwezige telers, die zelf mochten proefplukken en meekijken, waren positief over het eindresultaat. Overigens is de machine bedoeld voor zes plukkers. Tijdens de demo werd er met meer mensen tegelijk geplukt.

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.