Online aardappelcalculator biedt afnemers duurzame rassen op maat

HZPC ontwikkelde een online tool waarmee afnemers hun kennis en ervaring eenvoudig om kunnen zetten naar maatwerk. Een digitale calculator die het aardappelras vindt die het meeste rendement oplevert in het gebied waarin geteeld wordt. Bovendien krijgen de afnemers zo meteen toegang tot de meest duurzame aardappelrassen van Even Greener; een nieuwe selectie met rassen die stuk voor stuk bovengemiddeld scoren op duurzaamheid.

Veranderingen in het klimaat brengen nieuwe uitdaging met zich mee. Dit geldt ook voor aardappelen. Hoewel aardappelen al behoorlijk groener [lees: duurzamer] zijn dan bijvoorbeeld rijst (zes keer zo duurzaam, op basis van het verschil in waterverbruik), kijkt HZPC alvast naar de toekomst. Duurzaamheid wordt hun nieuwe standaard. Daarom gaan ze met de nieuwe selectie Even Greener [NL: nog groener] een stap verder.

Mensen die kiezen voor de duurzame aardappelrassen uit de Even Greener selectie gaan voor kwaliteit. Voor nu en op de lange termijn. In nauwe samenwerking met hun klanten hebben specialisten vijf belangrijke eisen opgesteld waaraan de aardappelen van de toekomst moeten voldoen: beperkt waterverbruik, minder benodigde meststoffen, hoge ziektebescherming, lange bewaarperiode en een hoge opbrengst qua rendement.

Afnemers weten als geen ander welke van de vijf bovenstaand eigenschappen belangrijk zijn voor hen. op basis van de bodem waarin geteeld wordt, de werksituatie en het regionale klimaat hebben ze een voorkeur voor specifieke eigenschappen. Met de online calculator van HZPC is er nu een mogelijkheid om in een handomdraai een ras te kiezen die voor hun situatie het meest geschikt is. Maatwerk, op basis van een gebalanceerde set van vijf eigenschappen.

Het ras dat het beste past bij de specifieke situatie van de afnemer, is ook het ras dat het meeste rendement biedt. Qua stabiele opbrengst voor de afnemer, maar ook qua duurzaamheid voor de wereld. Dat is  de kracht van Even Greener. Een selectie met aardappelrassen die de wereld duurzamer maken. Want de toekomst begint in de bodem.

Ontdek hier de selectie van Even Greener en de nieuwe online calculator.

Voor meer informatie: 
Hans Langedijk  
HZPC
+31 (0) 612 609 654
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven