Chinese uienexport daalt door toegenomen risico's

Uien uit teeltgebieden in Gansu van het tussenseizoen en het naseizoen werden op hetzelfde ogenblik op de Chinese markt aangevoerd, wat tot een plotse toename van het marktaanbod heeft geleid. De uienprijs uit Gansu begon medio augustus te dalen en is sindsdien zwak gebleven. De meeste handelaren met opslagruimte aarzelen om te kopen. Zij kopen meestal op basis van de harde vraag. De prijs van bewaaruien is relatief stabiel, maar de kwaliteit van sommige uien daalt, zodat de handelaren met voorraden in opslag gretiger zijn om te verkopen. De pandemie vertraagt nog steeds het algemene tempo van de leveringen.

"Het belangrijkste aanbod van Chinese exportuien is momenteel afkomstig uit teeltgebieden in Gansu. In vergelijking met gele uien is de opbrengst van rode uien dit seizoen veel groter dan vorig seizoen. De algemene kwaliteit en grootte zijn helemaal niet slecht. Uit ons onderzoek blijkt dat verschillende overzeese markten duidelijke voorkeuren hebben. Zo geven de Zuid-Amerikaanse en de Zuid-Aziatische markten de voorkeur aan rode uien. De Europese en Noord-Amerikaanse markten geven de voorkeur aan gele uien," aldus Annie Chen van Jining Fenduni Foodstuff.

"De huidige exportprijzen zijn min of meer gelijk aan die van vorig jaar. De schommelingen zijn klein en binnen aanvaardbare marges. De belangrijkste uitdagingen voor de export van uien zijn het tekort aan scheepscontainers, logistieke obstakels en onstabiele transportprijzen. Deze omstandigheden verhogen het risico voor de exporteurs aanzienlijk. Daarom is de uienexport de laatste tijd kleiner geworden," besluit Annie Chen.

Voor meer informatie:
Annie Chen - salesmanager
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
fenduni5
+ 86 18678710377 
annie@china-garlic.com
www.garlics.com  
www.china-garlic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven