Eerste Bimi geoogst bij Pfalzmarkt

In een Duitse primeur wordt Bimi® broccoli voor het eerst geoogst op Pfalzmarkt für Obst und Gemüse. Andreas Röß uit Frankenthal is de eerste Pfalzmarktproducent die nu in de Vorderpfalz met de oogst van de broccoli is begonnen. In de Zuid-Palts kwam de oogst van proefteelt Bimi broccoli een paar dagen later: Ook de producten bij Pfalzmarktproducent Markus Günther uit Kandel hebben zich goed ontwikkeld. Aangezien hij zijn zaailingen enkele dagen later, begin juli, heeft geplant, kan de oogst nu worden gespreid, conform het teeltplan. Dit biedt Pfalzmarkt voordelen bij het op de markt brengen van de eerste Bimi broccoli.

Innovatief product exclusief door Pfalzmarkt geteeld
Om de vele voordelen van het innovatieve product beter over te brengen aan de partners in de foodretail en aan de consumenten, zal de broccoli in Duitsland exclusief door Pfalzmarkt worden geteeld en verkocht.


De eerste oogst van Pfalzmarkt ziet er goed uit: Bimi® broccoli is een speciale broccolisoort met een mild zoete en licht nootachtige smaak. Hij is malser dan gewone broccoli en kan in zijn geheel worden gegeten. (Foto: Pfalzmarkt eG)

Bimi Broccoli: gezond, met milde, licht nootachtige smaak
Bimi is een speciale broccoli-variëteit met een mild zoete en licht nootachtige smaak. Hij is malser dan gewone broccoli en kan in zijn geheel worden gegeten. Snijden is niet nodig. Genieten van Bimi broccoli is even eenvoudig als veelzijdig. Geroosterd, gegrild, gekookt, gestoomd of zelfs rauw - de smakelijke broccolistengels staan in een paar minuten op tafel. Dankzij de korte bereidingstijd blijven alle waardevolle voedingsstoffen behouden: Bimi broccoli is rijk aan vezels, eiwitten, foliumzuur, kalium en vitamine A en C.

Sakata Vegetables Europe en Coregeo®, de wereldwijde en pan-Europese hoofdlicentiegever van het merk, hebben de exclusieve teeltlicentie voor Bimi broccoli in Duitsland toegekend aan Pfalzmarkt. Hans Renia, Food Chain Manager Duitsland bij Sakata Vegetables Europe: "Om betrouwbare resultaten te krijgen van de proefteelt in Duitsland, worden op beide locaties enkele tienduizenden Bimi broccoli-planten geteeld. De oogsthoeveelheid kan - als gevolg van deze eerste teelt - nog niet worden voorspeld. Een uitbreiding van de teelt is gepland voor 2022."

Prima marktpotentieel voor de foodretail
Verse en gezonde voeding is zeer in zwang bij de consumenten in het heel Duitsland. Pfalzmarkt bestuurslid Reinhard Oerther: "Bimi Broccoli is een echte trendsetter, die bij uitstek geschikt is voor een gezond eetpatroon en die verschillende consumentengroepen aanspreekt."

Voor meer informatie:
Bimi® Brokkoli c/o ALLE VÖGEL FLIEGEN HOCH
Danziger Straße 8
10435 Berlijn, Duitsland

 

Pfalzmarkt für Obst und Gemüse eG
Neustadter Straße 100
67112 Mutterstadt, Duitsland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven