BLE- Marktverslag week 38/21:

"Aanbod Belgische vleestomaten duidelijk groter dan Nederlandse"

Trostomaten kwamen voornamelijk uit Nederland en België. Items uit Duitsland, Kroatië en Turkije vulden de markt aan. Pools fruit verscheen uitsluitend in Berlijn. Bij de vleestomaten waren de Belgische leveringen duidelijk in de meerderheid ten opzichte van de Nederlandse. Cherrytomaten daarentegen kwamen hoofdzakelijk uit Nederland, terwijl Belgische, Italiaanse en binnenlandse producten het assortiment vervolledigden.

In de categorie ronde tomaten domineerden Belgische en Poolse goederen, terwijl Nederlandse en lokale producten het assortiment aanvulden. Het aanbod was betrekkelijk ruim en kon gewoonlijk zonder problemen aan de vraag voldoen. Over het algemeen nam de verkoop wat toe, zodat handelaars hun prijzen konden verhogen.

Appelen
Duitse appelen domineerden de markt. Op sommige plaatsen nam de belangstelling iets toe, maar de beschikbaarheid was voldoende. De prijzen bleven vaak op het niveau van de vorige week.

Peren
Italiaans fruit overheerste, voornamelijk Santa Maria en Abate Fetel. Over het algemeen werd zonder veel moeite aan de vraag voldaan, zodat de handelaren hun prijzen zelden ingrijpend hoefden te wijzigen.

Druiven
Italiaanse partijen overheersten. Het aanbod van goederen was groot, soms groter dan de markt aankon, zodat prijsverhogingen eerder uitzondering dan regel waren.

Pruimen
De beschikbaarheid is afgenomen en het einde van het seizoen is in zicht. De kwaliteit van het fruit was echter in de meeste gevallen nog steeds prima. Duitse Presenta en Hauszwetschge overheersten.

Citroenen
Het assortiment bestond hoofdzakelijk uit Argentijnse, Zuid-Afrikaanse en Spaanse leveringen. Op de meeste markten bleven de prijzen stabiel, zolang de kwaliteit van de artikelen goed was.

Bananen
Over het algemeen was de vraag voldoende gedekt, aangezien de rijpingsbedrijven hun aanbod voldoende hadden afgestemd op de verkoopmogelijkheden.

Bloemkool
Er waren bijna uitsluitend binnenlandse producten verkrijgbaar. Belgische, Nederlandse en Franse artikelen vulden de markt aan.

Sla
Belgische en Duitse goederen hadden de markt. De vraag was iets te zwak, zodat de verkopers hun prijzen geregeld moesten verlagen.

Komkommers
Het assortiment bestond voornamelijk uit Duitse, Nederlandse en Belgische leveringen. De leveringen uit deze drie landen namen af. De Spaanse verkoop daarentegen kwam langzaam van de grond.

Paprika's
De instroom uit Nederland was groter dan die uit Turkije en België. Poolse, Spaanse en lokale producten waren schaars. De afzet was betrekkelijk inconsistent.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven