Zwitsers parlement wil lokale groenten en fruit promoten

Het parlement van Zwitserland wil in het belang van de nationale gezondheid dat de federale regering de consumptie van lokaal geteelde groenten en fruit bevordert. Na de Nationale Raad heeft ook de Raad van Staten maandag met 21 stemmen voor en 16 stemmen tegen, bij 2 onthoudingen, een motie van nationaal raadslid Benjamin Roduit goedgekeurd.

Overgewicht en zwaarlijvigheid behoren tot de belangrijkste volksgezondheidsproblemen in Zwitserland, aldus Roduit. Volgens een studie uit 2012 zouden de ziekten die daarvan het gevolg zouden zijn, directe en indirecte kosten van bijna acht miljard Zwitserse frank veroorzaken.

Roduit zag zijn eis ook als een bijdrage aan de strijd tegen de klimaatverandering. "De Covid-19-trend om lokale groenten en fruit uit de regio te consumeren moet worden benut," zei hij.

Ook in de Raad van Staten was een relatief kleine meerderheid deze mening toegedaan, in tegenstelling tot de Bondsraad. Minister van Volksgezondheid Alain Berset verzette zich tevergeefs tegen het mandaat.

Consumenten weten allang "wat hen te doen staat", zo stelde Jakob Stark, die namens de minderheid van de Raad van Staten het woord voerde, echter zonder succes.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven