Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst Clemenrubi op punt van beginnen

Voor de Italiaanse telersorganisatie Zuccarella, gevestigd in Basilicata, staat de citrusoogst 2021/2022 op het punt te beginnen. “We beginnen volgend weekend met het extra vroege ras Clemenrubi. Dat is ongeveer een week eerder dan vorig seizoen. Het overgrote deel van de gewassen heeft een gemiddelde grootte van Cat. I en Cat. II en de hoeveelheden zijn uitzonderlijk, ondanks de weersomstandigheden. In een maand verwachten we ongeveer 1.000 ton aan Clemenrubi’s te oogsten”, zegt commercieel manager Luca Zuccarella.

“Hoewel de warme aan blijft houden, zien we in het zuiden van Italië sinds enkele dagen de eerste kleurrijke gewassen, dankzij de geleidelijke daling van de nachttemperaturen. Elke markt heeft zijn eigen specifieke eisen en consumptiegewoonten. De grotere, kleurrijkere clementines zullen worden geëxporteerd naar Noord-Europa, met name Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, terwijl kleinere clementines bestemd zullen zijn voor de Oekraïense en de Poolse markt.”Luca Zuccarella

“Ruim 60% van de oogst zal worden opgeslagen in speciale cellen die zijn uitgerust met een ethyleenabsorptiesysteem, zodat een homogene en snellere rijping kan plaatsvinden. Tussen 8 en 10 oktober zullen de eerste Clemenrubi’s in de schappen liggen in Italië.” 

“Dankzij enkele verbeteringen in het irrigatiebeheer zijn wij erin geslaagd een einde te maken aan de problemen rond het barsten van de schil. Vorig jaar werd 30 à 35 % van de totale Clemenrubi-oogst hierdoor getroffen. De hitte van deze zomer heeft gezorgd voor lichte schade aan sommige gewassen en deze zullen als klasse II worden afgezet. Het clementineseizoen loopt nog tot eind januari, dankzij onze uitgebreide catalogus met rassen als Caffin, Orogross, Spinoso, Corsica en de bekende gewone clementine.”

Voor meer informatie:
Luca Zuccarella 
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16 - Scanzano Jonico (MT), Italië
+39 0835 418009
info@opzuccarella.it    
opzuccarella.it 
facebook.com/OP-Zuccarella

Publicatiedatum: