Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: Haven verwerkte 12% meer citrus na forse investering infrastructuur

Vorig jaar investeerde Transnet SOC €113 mln in de infrastructuur van haar terminals en onlangs kondigde zij aan op zoek te zijn naar een investeringspartner voor haar havens en terminals. 

"De recente gesprekken tussen Transnet en belanghebbenden uit de sector berusten op de wens om een wederzijdse vertrouwensband op te bouwen," zo laat het bedrijf weten. 

"We geven toe dat er uitdagingen zijn en opperen mogelijkheden en interventies om de situatie te verbeteren. We hechten grote waarde aan de relatie met onze klanten en doen er alles aan om onze dienstverlening aan hen voortdurend te verbeteren."

Vrachtkranen in de Durban Container Terminal (Foto 68063832 © Druid007 | Dreamstime.com)

Tijdens de briefings vorige week werd de wens uitgesproken voor meer openheid in het leidinggevende team van Transnet. Het team erkende zijn verantwoordelijkheid ondanks het feit dat het bedrijf te maken heeft gehad met factoren waar zij geen controle over had, zoals het wereldwijde tekort aan koelcontainers, de impact van de lockdowns als gevolg van de Covid-19-pandemie, de maatschappelijke spanningen in juli en de cyberaanval die kort daarna volgde. 

Stakeholders in de fruitsector laten weten dat sinds het aantreden van de nieuwe CEO Portia Derby, in februari, de communicatie van de kant van Transnet beduidend is verbeterd, evenals haar bereidheid om va

n gedachten te wisselen over manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Derby was voorheen werkzaam als directeur-generaal van het ministerie van Staatbedrijven. 

President Cyril Ramaphosa met Transnet CEO Portia Derby tijdens een officieel werkbezoek aan de haven van Durban in april van dit jaar (Foto: Government Communication and Information Services)

Nieuwe apparatuur aangeschaft voor verschillende havens
Dit citrusseizoen verwerkte Transnet Port Terminals 12% meer citrus. "Durban had te maken met een sterkere exportvraag. Dit kwam tot uitdrukking in het feit dat de bezetting van koelcontainers de afgelopen vier weken boven de 75% bedroeg. Tot nu toe verwerkte TPT meer dan 99.744 40 ft-containers citrus, tegenover 94.185 vorig seizoen. De aantallen in de containerterminals in Gqeberha en Hgqura vertonen herstel nadat de dienstverlening naar de EU eerder vertraging opliep en de beperkte verlaadmogelijkheden gevolgen hadden voor de aantallen bestemd voor markten in het Midden- en Verre Oosten."

Met de kapitaalinvestering van €113 mln werden 22 nieuwe portaaltrucks voor Durban aangeschaft. In Oost-Kaap werd de automatische poortinstallatie in Ngqura vernieuwd en in Gqeberha (voorheen Port Elizabeth) werden nieuwe kadekranen in gebruik genomen, evenals een mobiele havenkraan. 

"Om een succesvol citrusseizoen te garanderen heeft Transnet extra seizoenskrachten ingehuurd en 1.300 aansluitpunten besteld om potentiële knelpunten proactief aan te pakken. 

Het bedrijf herbevestigt haar belofte om de aanhoudende groei van de Zuid-Afrikaanse citrussector te blijven ondersteunen. 

Voor meer informatie:
Ayanda Shezi
Transnet SOC Ltd
www.transnet.net

Publicatiedatum: