Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CBI presenteert Moldavische fruitexporteurs in Madrid

Volgende week, wanneer de groenten- en fruitprofessionals elkaar kunnen ontmoeten op de Fruit Attraction beurs in Madrid, zal ook Moldova Fruct, de vereniging van fruitproducenten en -exporteurs van Moldavië, aanwezig zijn. Dit jaar zullen Moldavische appelen, druiven en pruimen worden gepresenteerd.

Volgens Piet Schotel, extern adviseur van CBI, is de Moldavische organisatie verheugd om opnieuw op de beurs aanwezig te zijn: "De Fruit Producenten en Exporteurs Vereniging Moldavië Fruct is de grootste vereniging die zich inzet voor de bevordering van de tuinbouwsector in Moldavië. Moldova Fruct telt meer dan 180 van de grootste en meest geavanceerde bedrijven die in Moldavië actief zijn. Naast fruittelers behoren ook fruitbewerkers, exporteurs en dienstverleners tot hun leden."

"Jaarlijks worden in Moldavië meer dan 500.000 ton appelen, 90.000 ton pruimen en 130.000 ton druiven geoogst. Daarnaast kunnen Moldavische telers abrikozen, kersen en gedroogd fruit van hoge kwaliteit leveren," legt Schotel uit. "Moldavië gaat er prat op dat het een unieke geografische ligging heeft tussen de Karpaten en de Zwarte Zee, wat een rijke bodem oplevert en in combinatie met de overvloed aan zonuren de producten een superieure smaak geeft. Daarom is de slogan van Moldova Fruct: "Smaak maakt het verschil".

CBI, het Centrum ter Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden, ondersteunt 5 exporteurs in de stand van Moldavië. Deze 5 bedrijven zijn sinds 2018 deelnemer aan het CBI Export Coaching Program en hebben bewezen klaar te zijn voor de Europese markt. Alle 5 zijn GlobalGAP gecertificeerd, en zijn in het bezit van andere certificaten zoals GRASP, ISO 26000 en andere.

De stand van Moldova Fruct is te vinden in hal 10 - E07 tijdens de Fruit Attraction in Madrid, 5-7 oktober.

Voor meer informatie:
Piet Schotel
CBI
+31653381897
piet@fruitconsultancy.nl 
www.cbi.eu 

Publicatiedatum: