"Veel vraag naar Chinese honing pomelo in landen met strenge MRL-normen"

Dit is de piekperiode van het verkoopseizoen voor honing pomelo uit Pinghe in China. De export wordt echter bemoeilijkt door een wereldwijde transportcrisis met hoge transportkosten en een tekort aan scheepscontainers.

Vele traditionele exporteurs van honing pomelo's hebben hun strategie aangepast. Zij hebben hun aandacht verlegd naar de binnenlandse markt. Wen, een woordvoerder van de gespecialiseerde honing pompeloteler en exporteur Pinghe County Lipeng Fruit Industry, sprak onlangs over de huidige omstandigheden in de Chinese honing pompelosector.

De totale opbrengst van Pinghe honing pomelo is dit jaar iets kleiner dan vorig jaar, omdat de honing pomeloboomgaarden in Pinghe tijdens het bloesemseizoen verschillende dagen te lijden hadden onder sterke winden en overvloedige regenval. De kwaliteit van het product is evenwel uitstekend. Aangezien de plantagetechnologie blijft verbeteren is de enige echte factor het weer. De opbrengst en de productkwaliteit zijn de laatste jaren vrij stabiel gebleven. Het oogstseizoen is twee maanden geleden begonnen, maar er zitten nog steeds honing pomelo's aan de bomen die nog niet zijn geoogst.

"De grootste uitdaging voor de honing pomelo-export zijn de stijgende transportkosten. Het verladen van één container van Xiamen naar Europa kost nu al zo'n € 11.200-12.070. De productwaarde van honing pomelo is relatief laag en de stijgende transportkosten hebben een enorme impact op de honing pomelo-export. Bovendien zijn vele markten hard getroffen door de Covid-19-pandemie. De vraag op de overzeese markt is vaak niet groot genoeg voor de overzeese importeurs om de hoge kostprijs te betalen," aldus Wen.

"De Europese klanten met de grootste vraag naar honing pomelo zijn ook de klanten met de strengste normen voor de hoeveelheid MRL's die is toegestaan. Deze klanten hebben een goede reputatie op hun eigen markt en ze hebben een sterke concurrentiepositie. Zij kunnen zich vaak de hoge kostprijs veroorloven. Daarom hebben wij bijzondere aandacht besteed aan het beperken van MRL's. Wij zijn in staat onze klanten op hun gemak te stellen met hoogwaardige producten en diensten die aan hun specifieke eisen voldoen."

Gevraagd naar zijn voorspellingen voor de laatste fase van het seizoen zegt Wen: "Dit is een uitdagend jaar geweest voor iedereen in de honing pomelosector, van telers en exporteurs tot groothandelaars en retailers. We hebben het allemaal moeilijk gehad. Veel exporteurs verlegden hun export van pomelo's naar de binnenlandse markt. Onder normale omstandigheden valt de piekperiode van de binnenlandse verkoop van honing pomelo's in september en oktober. De markt floreert momenteel, maar er zitten ook nog veel honing pomelo's aan de bomen die nog niet zijn geoogst. Ik verwacht dat de prijs na de nationale feestdag van 1 oktober zal dalen. De marktvooruitzichten voor de laatste fase van het seizoen zien er niet goed uit."

Voor meer informatie:
Wen Mindong
Pinghe County Lipeng Fruit Industry Co., Ltd.
+86 592 5314 087
www.flourishfruits.com
wmd@flourishfruits.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven