Exportprijs Chinese gember naar Europa daalde 30 - 40%

Rond het mid-zomernachtfestival heeft de exportmarkt voor gember een golf van prijsstijgingen ingezet. De belangrijkste reden hiervoor is dat markten zoals Europa begonnen zijn met het plaatsen van bestellingen voor gember voor het nieuwe seizoen en veel bewerkende fabrieken zijn dan ook begonnen met het actief aankopen van gember, wat de stijging van de exportprijzen tot op zekere hoogte heeft bevorderd. De Chinese nationale feestdag komt volgende week. Verwacht wordt dat de klanten de bestellingen zullen regelen en de producten vroeger geleverd worden, maar dit zal niet leiden tot een sterke stijging van de aankopen.

"Op dit moment is de prijs van gember die naar Europa wordt verladen ongeveer € 1466-1552/ton. Deze prijs is ongeveer 30%-40% lager dan de € 2070-2156/ton in dezelfde periode vorig jaar. De prijsdaling houdt in zekere mate verband met de veranderingen in de vraag op de binnenlandse en buitenlandse markten. Bovendien is sommige overzeese gember dit seizoen goedkoper en is de kwaliteit stabiel, waarvan Braziliaanse gember de beste vertegenwoordiger is. Omdat veel overzeese klanten specifiek Braziliaanse gember kopen, heeft de huidige grote hoeveelheid gember op de binnenlandse markt in China uiteindelijk tot een prijsdaling geleid," aldus Jason Wang van Anqiu Tailai Foods.

"De meest onstabiele verladingsfactor is nu de prijs van zeevracht. Hoewel sommige rederijen enige tijd geleden de opschorting van de scheepvrachtkosten hebben aangekondigd, is dit deel van het effect nog niet merkbaar. Integendeel, veel expediteurs zeiden dat de stijgende trend van de scheepvaartkosten niet op korte termijn zal stoppen en dat een nieuwe ronde van stijgende kosten waarschijnlijk zal plaatsvinden in midden tot eind oktober. Zoals wij allen weten is de congestie in de Amerikaanse havens nog steeds zeer ernstig. Dit verhoogt onzichtbaar de transportkosten voor de rederij en de rederij zal de kosten waarschijnlijk uit hulpeloosheid afwentelen op de verlader. Daarom denk ik dat als de congestie blijft toenemen de zeevrachttarieven waarschijnlijk zullen blijven stijgen."

Voor meer informatie:
Jason Wang
Anqiu Tailai Foods Co.,Ltd
Jason@tailaifoods.com
www.tailaifoods.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven