Cosco voegt nieuwe generatie actieve EverFresh-systemen met CA toe

Cosco Shipping Lines heeft onlangs zijn vloot voor gekoelde goederen uitgebreid met de nieuwe generatie EverFresh actieve CA-systemen  van Carrier Transicold. Met deze hoogwaardige systemen kunnen bederfelijke producten verder worden verladen, terwijl de kwaliteit van de producten behouden blijft. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, 's werelds grootste leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente oplossingen voor de koudeketen. 

"De next-gen EverFresh units zullen de atmosfeer op precieze punten handhaven om de kwaliteit van de producten te behouden en de houdbaarheid te verlengen voor een breed scala aan bederfelijke waren," aldus Suresh Duraisamy van Global Container Refrigeration bij Carrier Transicold. "De systemen bieden de kwaliteit die onze klanten verwachten, met nieuwe technologie die voortbouwt op het solide ontwerp en de bewezen prestaties van de EverFresh units van de eerste generatie om hun vloten van energie te voorzien." 

Met actieve CA-technologie, het EverFresh systeem:

  • optimaliseert de balans tussen zuurstof en CO2 in een koelcontainer, waardoor de ademhaling en de natuurlijke rijping van het product worden vertraagd.
  • genereert hoogzuivere stikstof om de zuurstof steeds sneller te verdringen, in plaats van alleen op de ademhaling van de lading te vertrouwen om het zuurstofgehalte geleidelijk te verlagen.
  • behoudt een positieve luchtdruk in de container, waardoor het veel minder gevoelig is voor kartonlekkage dan andere soorten systemen.

"Het EverFresh-systeem met gecontroleerde atmosfeer van Carrier Transicold heeft een bewezen staat van dienst op basis van de prestaties van eerdere eenheden en het stelt ons in staat een breder scala aan kort houdbare goederen over de hele wereld te behandelen en deze met vertrouwen te beschermen en te verladen naar nieuwere en verdere markten voor onze klanten," aldus Chen Yang van Cosco Shipping Lines.

Dankzij de actieve injectietechnologie van het EverFresh-systeem kan de container aan het begin van de reis vooraf met CO2 worden gevuld en kan er in de loop van de reis automatisch meer CO2 worden toegevoegd. Carrier Transicold is de enige fabrikant van containerkoelsystemen op de huidige markt die een AC-systeem aanbiedt met een geïntegreerde optie om op verzoek CO2 toe te voegen. Het EverFresh-systeem maakt deel uit van het Healthy, Safe and Sustainable Cold Chain-programma van Carrier om de levering van voedsel, medicijnen en vaccins te bewaren en te beschermen.

Voor meer informatie:
www.corporate.carrier.com/healthycoldchain
www.transicold.carrier.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven