Huntapac Produce

Grote wortelteler stapt over op geautomatiseerde bewerking

Het in Preston gevestigde Huntapac Produce heeft de basis gelegd voor een efficiƫnter geautomatiseerd bewerkingsproces van knolgewassen, die jaarlijks op 1.618 ha worden geoogst. Het merendeel daarvan bestaat uit wortelen. Het Britse bedrijf heeft gekeken naar een op maat gemaakt Brillopak laad- en lossysteem voor groentegewassen. Het familiebedrijf Huntapac Produce beschouwt zichzelf als een pionier omdat Will Hunter een nieuwe missie leidt om de beste kwaliteitscontrole-, proces- en verpakkingstechnologie te introduceren om de opbrengst te verhogen, met de snelste terugverdientijd. Daarom werd een door Brillopak ontworpen mechanisch kistenbeladingssysteem geleverd.

Met een geschatte terugverdientijd van 2,5 jaar gaf Huntapac Brillopak de opdracht een betaalbaar, compact trayverpakkingssysteem op maat te ontwerpen om wortelverpakkingen in keurige laagjes op te stapelen en te presenteren in kratten die klaar zijn voor de retail.

Will Hunter vertelde aan fdiforum.net: "In de tuinbouwsector wordt algemeen aangenomen dat automatisering een oplossing kan bieden voor het tekort aan arbeidskrachten en de manier waarop verpakkingen in trays worden gepresenteerd voor de retail kan verbeteren. Desondanks is het voor velen moeilijk om een terugverdientijd van zeven jaar op traditionele pick-and-place-robots te rechtvaardigen."

Brillopak werkt al tientallen jaren samen met marktleiders en klanten in de bewerkende sector om dit soort problemen op het gebied van verpakkingsautomatisering en kwaliteitscontrole op te lossen en was daarom de juiste partij voor deze opdracht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven