Meer groenten en fruit eten beter voor geestelijke gezondheid van kinderen

Volgens nieuw onderzoek van de University of East Anglia Health and Social Care Partners vertonen kinderen met een eetpatroon dat vol zit met groenten en fruit een beter mentaal welzijn. Deze studie is de eerste die het verband onderzoekt tussen de inname van groenten en fruit, de keuze van ontbijt en lunch en het geestelijk welzijn bij schoolkinderen in het Verenigd Koninkrijk.

Uit de resultaten blijkt dat het eten van meer groenten en fruit verband houdt met een beter welzijn, vooral bij middelbare scholieren. Kinderen die vijf of meer porties groenten en fruit per dag aten scoorden het hoogst op mentaal welzijn.

Het onderzoeksteam zegt dat volksgezondheidsstrategieën en schoolbeleid moeten worden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat goede voeding beschikbaar is voor alle kinderen voor en tijdens schooltijd om het mentale welzijn te optimaliseren en kinderen in staat te stellen hun volledige potentieel te benutten.

Hoofdonderzoeker Ailsa Welch van UEA's Norwich Medical School vertelde aan uea.ac.uk: "We weten dat een slecht geestelijk welzijn een groot probleem is voor jongeren en waarschijnlijk negatieve gevolgen op lange termijn zal hebben. De druk van sociale media en de moderne schoolcultuur zijn genoemd als mogelijke redenen voor een stijgende prevalentie van een laag geestelijk welzijn bij kinderen en jongeren."

"Hoewel de verbanden tussen voeding en lichamelijke gezondheid goed bekend zijn, was tot nu toe niet veel bekend over de vraag of voeding een rol speelt bij het emotionele welzijn van kinderen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar het verband tussen voedingskeuzes en geestelijk welzijn bij schoolkinderen."

Het onderzoeksteam bestudeerde gegevens van bijna 9.000 kinderen in 50 scholen in heel Norfolk (7.570 middelbare en 1.253 basisschoolkinderen) uit het Norfolk children and Young People's Health and Wellbeing Survey.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven