Eigen exportkantoor in Turkije voor P. Seelen

"Jaarlijks meer vraag naar Turkse granaatappelen"

Tholen - Bij P. Seelen in Venlo zijn de eerste Turkse granaatappelen van het seizoen weer gelost. "De kwaliteit ziet er goed uit. Hoewel we vrij vroeg starten, zijn de granaatappelen al mooi op kleur", vertelt Rene Leenders. In totaliteit zal de aanvoer van Turkse granaatappelen volgens de importeur wat lager liggen. "In het voorjaar is de eerste bloesem verregend, daardoor valt de oogst dit jaar wat lager uit. Ook de maten vallen wat tegen. Gelukkig is het nu mooi en droog weer gedurende de oogst, dat biedt vertrouwen voor het vervolg van het seizoen."


De eerste granaatappels worden nog in plastic kisten aangeleverd, zodra de premiumkwaliteit arriveert, worden deze in dozen met het merk Tsjakka verpakt.

P. Seelen krijgt twee tot drie keer per week verse aanvoer van de granaatappelen uit Turkije binnen. Hoewel het handelsbedrijf vanouds hoofdzakelijk als groentenexporteur actief is, rolde het enkele jaren terug via de Turkse tomaten de granaatappelen in. Inmiddels heeft het bedrijf de beschikking over een eigen exportkantoor in Turkije. "Zo houden we alles in eigen beheer en dat bevalt uitstekend. Van alle kanten komt er meer vraag naar de Turkse producten. We houden geen voorraad aan, maar kunnen het hele Turkse AGF-pakket op bestelling leveren."

De vraag naar Turkse granaatappelen ziet Rene jaarlijks toenemen. "Wij doen alleen Turkse, maar met name de Hicas-granaatappelen zijn erg populair. Daar komt elk jaar meer vraag naar, vooral voor de grote maten. Wij leveren ze vooral aan Duitse groothandels en horecaleveranciers, maar hebben ook klandizie in de Scandinavische landen het Verenigd Koninkrijk.

De prijzen van de Turkse granaatappelen liggen wat hoger dan vorig jaar, maar dat komt ook doordat alle kosten van grondstoffen en verpakkingen zijn toegenomen. Afhankelijk van maatsortering liggen de prijzen tussen de 1,60 en 1,80- euro per kilo."

Voor meer informatie:
Rene Leenders
P. Seelen
Venrayseweg 118A
5928 RH Venlo
+31 77 3873250
rene@pseelen.nl   
www.pseelen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven