Zuid-Afrikaanse babygroentespecialist reduceert plasticverbruik met 90%

Yukon International, een Zuid-Afrikaanse AGF-leverancier die gespecialiseerd is in de export van AGF naar Europa en het Midden-Oosten, heeft aangekondigd dat zij haar producten voortaan in kartonnen bakjes gaat verpakken.

"Onze reis begon in 2019, toen we besloten om de duurzame ontwikkelingsdoelstelling voor het reduceren van plastic van de VN na te streven. Ons eigen team ging op zoek naar duurzame en recyclebare verpakkingsmaterialen die de kwaliteit, houdbaarheid en voedselveiligheid van onze producten niet in gevaar zouden brengen," vertelt Calle Badenhorst, hoofd van het in Paarl gevestigde exportbedrijf. 

Yukon International heeft haar plasticgebruik met 90% terug weten te brengen (Foto: Yukon International)

“Voor zover wij weten, zijn wij één van de eerste Zuid-Afrikaanse bedrijven dat erin is geslaagd om een volledig kartonnen bakje te ontwikkelen voor de export van babygroenten." Deze omschakeling heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf haar plasticgebruik met 90% heeft kunnen reduceren. 

"Na uitvoerige interne proeven, talloze testen die we wereldwijd in samenwerking met onze klanten hebben uitgevoerd en een semi-commerciële roll-out eerder dit jaar, zijn we er nu dan eindelijk van overtuigd dat we een verpakking hebben die zijn vorm behoudt en onze producten effectief beschermt," voegt Calle eraan toe. "Op zijn beurt helpt deze oplossing onze klanten bij het waarmaken van hun beloften op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is een win-winsituatie voor iedereen, waar ook de consument en onze planeet bij gebaat zijn."

De bakjes zijn FSC-gecertificeerd en worden omwikkeld met een recyclebare MAP-zak, waarmee de houdbaarheid van het verpakte product wordt verlengd en verspilling wordt voorkomen.

"We zijn trots op deze prestatie en blijven met onze klanten samenwerken om onze producten, materialen en klantervaring voortdurend te verbeteren," merkt hij tot slot op. 

Voor meer informatie: 
Calle Badenhorst
Yukon International
+27 21 860 1800
info@yukon.co.za
www.yukon.co.za
LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven