Producent van bananensnacks neemt Ecuadoraanse bioleverancier over

Barnana Snacks heeft haar steun aan biologische telers bekrachtigd met de overname van haar Latijns-Amerikaanse leverancier en productiepartner Agroapoyo, die gevestigd is in Quito, Ecuador. Deze formele stap werd gezet om de reeds lang bestaande, vruchtbare samenwerking te versterken, die is gebaseerd op wederzijds respect en gedeelde waarden en de drijvende kracht achter de groei van het merk is geweest.  

"We danken ons succes aan kleinschalige telers, waarvan velen tot inheemse bevolkingsgroepen uit het Amazonegebied behoren. Zij telen biologische bananen van topkwaliteit en passen regeneratieve methoden waardoor de biodiversiteit van de bodem wordt hersteld," zegt Caue Suplicy, oprichter van Barnana. "Nu ons bedrijf groeit, willen we ons succes delen met onze fruittelers en andere telers helpen om eveneens de omschakeling naar deze teeltmethoden te maken." 

Links: Maria del Carmen Narváez (rechts), manager van Barnana Ecuador, en haar team werken samen met Kichwa Mamacitas, Vrouwen uit de Amazone geven leiding aan familiebedrijven en beschikken over generatielange, inheemse kennis over het bewerken van de grond. Rechts: Caue Suplicy, geboren in Brazilië en oprichter van Barnana Snacks.

Barnana is een B Corporation-gecertifieerd bedrijf en medeoprichter van de Upcycled Food Association. Sinds 2013 heeft Barnana tientallen miljoenen bananen en bakbananen geupcycled. Dit jaar alleen al waren dat er 12 miljoen. Hiermee heeft zij voorkomen dat deze producten veranderden in voedselafval en creëerde zij een inkomstenstroom voor producten die anders verloren zouden gaan. 

Gedurende de achtjarige samenwerking met Agroapoyo heeft Barnana geïnvesteerd in training over biologische teeltmethoden aan kleine telers en heeft zij hen geholpen bij het verkrijgen van een biologische certificering. Vandaag de dag werkt zij samen met meer dan 1.500 telers in het Amazonegebied. Vanwege de verwachte groei van het bedrijf zal dit aantal de komende vijf jaar verdubbelen.  

Barnana werkt samen met meer dan 1.500 telers in het Amazonegebied en verwacht dat dit aantal de komende vijf jaar zal verdubbelen vanwege de groei van het bedrijf.

“We werken al jaren met Barnana samen en zijn enorm blij om deze band te formaliseren en één verticaal geïntegreerd team te vormen," zegt Maria del Carmen Narváez, manager van Barnana Ecuador. "Met deze stap garanderen we dat onze telers fysiek, metaal en financieel sterk blijven dankzij baanzekerheid en economische groei. Barnana is een betrouwbare partner en geeft met deze overname blijk van haar streven naar sociale gerechtigheid."

Dankzij de nieuwe structuur ontstaat er een 'veld-tot-schap-bedrijf' dat in staat is om een duurzame inkomstenstroom te genereren voor telers die de transitie naar biologische, regeneratieve teeltmethoden maken. Daarnaast zal het Barnana de komende jaren een stabiele, betrouwbare en groeiende beschikbaarheid van bananen garanderen. De afzet van Barnana in de VS groeit sterkt en daarnaast werkt het bedrijf aan de ontwikkeling van nieuwe producten. 

Voor meer informatie: 
Amy Kull
Barnana
+1 (650) 888-3173
amy@marinrestorative.com  
barnana.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven